Brașov. Au ajuns pepenii autentici din Dăbuleni și Sadova: „Pepenii provin din surse de încredere și verificate”. La ce prețuri se vând

Last Updated on iunie 25, 2024 Brașov. Au ajuns pepenii autentici din Dăbuleni și Sadova: „Pepenii provin din surse de încredere și verificate”. La ce prețuri se vând 1

Veste bună pentru brașovenii cărora le plac pepenii. Serviciul de Administrare Piețe a anunțat că în cele cinci piețe agroalimentare ale municipiului Brașov au ajuns producătorii autohtoni de pepeni. Marfa provine de la producători români din Sadova-Dolj, Dăbuleni-Dolj și Vădăstrița-Olt, iar pepenii verzi se vând cu 5 lei kilogramul, iar cei galbeni, cu 9 lei/kg, scrie Biz Brasov.

Vă așteptăm în piețele agroalimentare ale municipiului Brașov cu pepeni de la producători români din Sadova-Dolj, Dăbuleni-Dolj și Vădăstrița-Olt.
Puteți găsi pepeni proaspeți în următoarele piețe:
-Piața Astra
-Piața Dacia
-Piața Tractorul
-Piața Star
-Piața Bartolomeu.

La fel ca și anul trecut, producătorii noștri sunt exclusiv din județele Dolj și Olt și vă asigurăm că pepenii provin din surse de încredere și verificate”, a transmis Serviciul Public Administrare Piețe Brașov, conform mytex.ro.

Secretul prin care vei cumpăra pepeni perfecţi. Trucul pe care doar producătorii îl ştiu
Pepenele roșu, dulce, zemos, este preferat de români, mai ales când simt nevoia să se răcorească. De multe ori, însă, alegerea acestuia a produs dezamăgire, în locul unui pepene dulce și copt fiind cumpărat unul fără gust. Există câteva trucuri, de mare ajutor în alegerea corectă a unui pepene roșu copt, care va avea gustul dorit, aceastea fiind dezvăluite de BrightSide, conform RTV.

Primul element distinctiv, poate cel mai important, este acela că exteriorul nu trebuie să fie perfect. Niciun pepene copt nu are coaja impecabilă. Astfel, trebuie ales unul care are imperfecțiuni, dar și în acest caz există mai multe variabile de care trebuie să se țină cont.

Citește și Cum e cel mai bine să tai pepenele. Cea mai bună variantă ca să nu te murdărești

Pe coajă este bine să existe așa zisele pete. Atenție, însă, niciodată nu trebuie cumpărat un pepene care are pete albe, ci galbene sau portocalii. Culoarea petei de pe coajă arată cât de copt este pepenele. De asemenea, foarte important, pe coajă există acele dungi maronii, de multe ori considerate dizgrațioase. Nu trebuie să te lași păcălit, acestea fiind cauzate de faptul că florile au fost polenizate de mai multe ori. Iar dacă albinele l-au ales, înseamnă că acel pepene este unul dulce.

Întotdeauna este recomandat să verifici coada pepenelui. Dacă este uscată, înseamnă că pepenele este copt, iar dacă este verde este un semn clar că a fost cules de puțin timp și nu va fi foarte dulce.

Citește și Pepene roşu cu sare. Trucul genial împrumutat de la cofetari schimbă tot!

O dilemă a reprezentat-o mereu, la alegerea unui pepene roșu, forma pe care acesta o are. Pepenele care are o formă alungită, ovală, va fi întodeauna mai zemos, iar cel care are o formă rotundă se presupune că este mai dulce. Alegerea va ține cont, în acest caz, de preferințele fiecărui cumpărător.

În fine, un alt truc îl reprezintă greutatea pepenelui. În generale, este recomandat să cumperi pepeni de dmensiuni medii. Dar, care regulă generală, dacă atunci când il ții în mâini ți se pare că este mai greu decât ți-ai fi imaginat, înseamnă că aii făcut alegerea corectă.

Previous Story

(Video) Incendiu la Mall-ul AFI Cotroceni. Clienţii au fost evacuaţi. „A luat foc Mall-ul. Ia uite ce fum iese”

Next Story

Un fermier și-a aruncat recolta de fasole, sătul de samsari: ”Să produc cu 5 lei și să vând cu 3? Mai bine o arunc”