ZOO Brașov: „Ziua Internațională a Râsului”, evenimente pentru copii

Last Updated on iunie 11, 2024 ZOO Brașov: „Ziua Internațională a Râsului”, evenimente pentru copii 1

Grădina Zoologică Brașov organizează astăzi, 11 iunie 2024, „Ziua Internațională a Râsului”. Evenimentul se va desfășura între orele 10:00-16:00 și va începe cu pregătirea de „cadouri delicioase” de către copii și va continua cu o mulțime de activități educative precum jocuri, quizuri, povești despre râs, puzzle-uri și concursuri, al căror scop îl reprezintă sublinierea importanței conservării și implicării active în protecția acestei specii și a habitatului său natural, scrie Biz Brasov.

Activitățile se vor desfășura după următorul program, conform mytex.ro:
10:00 – 10:30: Deschiderea evenimentului.
10:30 – 12:00: Bine ați venit la Ziua Râsului! Musafiri, Cadouri și Surprize!
Copiii vor pregăti „cadouri delicioase” și vor cânta „La mulți ani!”
12:00 – 16.00 Activități educative, povești, jocuri și concursuri.

„Pe lângă participarea la activitățile dedicate Zilei Internaționale a Râsului, vizitatorii sunt invitați să ia parte la sesiunile de «Dialoguri cu îngrijitorii» dedicate carnivorelor, zilnic de la ora 14:00, pentru a învăța cât mai multe despre cea mai mare felină din Europa și să susțină conservarea și protecția acesteia prin intermediul programului ”Adoptă la zoo, conservă în natură”.

Pentru mai multe informații și detalii despre procedurile de adopție doritorii pot vizita pagina programului https://zoobrasov.ro/adoptie-animale-zoo/ sau se pot adresa direct personalului zoo”, a precizat directorul Zoo Brașov, Alin Pînzaru.

Râșii sau lincșii (Lynx) sunt un gen ce cuprinde patru specii de feline sălbatice de mărime medie. Toți sunt considerați ca făcând parte din genul Lynx, dar unele autorități îi clasifică să facă parte din genul Felis, căruia îi aparține pisica sălbatică și pisica de casă. Caracalul, numit uneori râs de pustiu sau râs de deșert, este considerat ca făcând parte din genul Caracal.

Din toate patru speciile de râși, doar râsul iberic (L. pardinus) este evaluat la lista roșie a IUCN ca specie pe cale de dispariție. Celelalte, în ciuda faptului că au fost vânate în mod necontrolat în secolele XIX și XX, rămân să fie în afara oricărui pericol de dispariție la nivelul mondial, fiind totuși amenințate în unele țări.

Advertisements
Previous Story

Urs la plimbare în centrul stațiunii Poiana Brașov

Next Story

De ce crede George Scripcaru că a câștigat alegerile. „N-am candidat ca să mă aflu în treabă, să creez o ambiţie sau dintr-o frustrare”