De ce crede George Scripcaru că a câștigat alegerile. „N-am candidat ca să mă aflu în treabă, să creez o ambiţie sau dintr-o frustrare”

Last Updated on iunie 11, 2024 De ce crede George Scripcaru că a câștigat alegerile. „N-am candidat ca să mă aflu în treabă, să creez o ambiţie sau dintr-o frustrare” 1

George Scripcaru a explicat, ieri, într-o conferință de presă, de ce a câștigat alegerile pentru Primăria Brașov. A avut de-a face cu un „aparat userist zgomotos”, pe care spune că l-a tratat cu prea multă uşurinţă în 2020, însă acum a obţinut cele mai multe voturi, deoarece a fost singurul candidat care a prezentat electoratului un program.

Scripcaru se referă la proiectul pe care l-a intitulat „Deblocăm Brașovul”, cu „20 de soluții pentru deblocarea traficului”. „Nu a fost uşor să câştig pentru că am avut de-a face cu aparat userist zgomotos, pe care l-am simțit pe pielea mea şi în 2020 (când a pierdut alegerile în faţa candidatului USR, Allen Coliban – n.r.), când l-am tratat poate cu o anumită simplitate.

Mie nu-mi plac campaniile cum a fost aceasta. Am reţinut toate postările unor personaje cunoscute din Braşov la adresa mea şi le voi menţine ca şi amintire, voi reciti textele, modul de adresare mizerabil la adresa mea, inuman. (…) Diferenţa dintre mine şi ceilalţi candidaţi este că eu am prezentat un proiect pentru municipiul Braşov, am avut un program de candidat, nu am venit doar cu lozinci, doar cu simple afirmaţii. (…) Și cred că am procedat bine. Le mulţumesc celor care m-au votat, dar şi celor care nu m-au votat şi îi asigur că nu voi împărţi oamenii în două categorii”, a afirmat George Scripcaru, citat de mytex.ro.

Întrebat care va fi primul lucru pe care îl va face în calitate de primar, el a precizat că trebuie deblocată administraţia locală: „Dacă nici consilierii nu pot intra în Primărie decât la parter, ce să mai spui de cetăţeni? Primăria braşovenilor trebuie să fie a braşovenilor”.

N-am candidat ca să mă aflu în treabă, să creez o ambiţie sau dintr-o frustrare, cum mi-au spus useriștii, ci pentru că oamenii cu care m-am întâlnit de-a lungul timpului mi-au spus o grămadă de lucruri pe care le fac cei din Primăria Braşov şi mă refer la lucruri umane. Adică, nu este posibil ca să ajungi în Primăria Braşov să nu te asculte cineva, să nu primeşti un răspuns la o solicitare, un aviz etc.

Cel mai mult m-a impresionat o familie din Stupini căreia i-a ars casa şi care nu a primit, timp de doi ani de zile, un certificat de urbanism să şi-o refacă. Mai mult, li s-a spus că, dacă se apucă de treabă, va fi amendată. Cam asta este administraţia braşoveană actuală. Ce să mai vorbim de companii, care nu au predictibilitate. (…) Investitorii mi-au spus că pierd mai puțin dacă nu fac nimic decât dacă se apucă de un proiect care le este blocat, sunt băgați în tot felul de încurcături”, a subliniat George Scripcaru.

Cum va arăta Consiliul Local Brașov: PSD+PNL-13 mandate, Alianța Electorală Uniți pentru Brașov -12 , AUR-2
Cum va arăta Consiliul Local Brașov: PSD+PNL-13 mandate, Alianța Electorală Uniți pentru Brașov -12 , AUR-2. După ce numărătoarea voturilor exprimate de 112.342 de brașoveni, cele 27 de mandate din Consiliul Local, vor fi împărțite doar de trei formațiuni: Alianța Electorală PSD PNL Brașov; Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR) și Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR), scrie Monitorul Expres.

Împărțirea numărului de mandate arată astfel
Alianța Electorală PSD PNL Brașov – 13 mandate, (43.601 voturi, adică 40,37%);
Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR) – 12 mandate(39.593 voturi, adică 36,66%);
Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR) – 2 mandate(8.693 de voturi , adică 8,05%);
Celelalte partide și alianțe politice și independentul care au intrat în cursă nu au intrat în CL. Au fost votate astfel:
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) – 5.227 voturi;
Candidat independent Grigorescu Ovidiu Dan – 3.513 voturi;

Partidul SOS – 3.131 voturi;
Partidul pentru Reforma Statului și Protecția Drepturilor Fundamentale (URS.PDF) – 1.715 voturi;
Partidul România Mare (PRM) – 856 voturi;
Alianța Electorală Țărănistă – 650 voturi;
Partidul Patrioților – 576 voturi;
Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN) – 437 voturi.

Previous Story

ZOO Brașov: „Ziua Internațională a Râsului”, evenimente pentru copii

Next Story

(Video) S-a deschis cel mai mare ștrand cu apă sărată din România. Se află la puțin peste 2 ore de Brașov