Brașov. Individul care a abandonat 9 cățeluși la un magazin a fost prins de polițiști. Poate primi o  amendă de până la 12.000 de lei

Last Updated on ianuarie 18, 2024 Poliția Brașov anunță că l-a identificat pe individul care la finalul anului trecut, între Crăciun și Revelion, a abandonat nouă pui de câine la un magazin din localitatea Șona din jud. Brașov.

Localnicii care au găsit cățelușii au avut grijă de ei și s-au mobilizat pentru ca autorul să nu scape nepedepsit. În vreme ce unii au postat pe rețelele sociale imagini de pe camerele de supraveghere, alții au contactat Poliția pentru a înregistra o sesizare.

Brașov. Individul care a abandonat 9 cățeluși la un magazin a fost prins de polițiști. Poate primi o  amendă de până la 12.000 de lei 1

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov au declarat că șoferul respectiv a fost identificat, urmând să fie luate măsurile legale.

În urma apariției în spațiul online a imaginilor la care dumneavoastră faceți referire, polițiștii s-au sesizat și au efectuat investigații, care au dus la identificarea conducătorului auto prezent în fotografiile atașate.

De asemenea, în cauză, la acest moment, se efectuează verificări , la finalul cărora vor fi dispuse măsurile legale în conformitate cu prevederile Legii 205/2004 privind protecția animalelor – republicată”, a transmis agent șef principal de Poliție Zontea Daniel.

Legea citată mai sus face referire, la punctul ”f”, la ”abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului”.

Autorul poate fi sancționat cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei, conform legii la care a făcut referire Zontea, conform Buna Ziua Fagaras.

Bărbatul din Buzău care a abandonat 5 pui de câine în frig riscă până la 7 ani de închisoare.

Un bărbat de 47 de ani a fost reținut de polițiști după ce a abandonat 5 pui de câine în curtea catedralei din Buzău. Cățelușii au fost găsiți aproape înghețați de o femeie care a anunțat Poliția Animalelor.

Pentru că le-a pus viața în pericol, stăpânul lor este cercetat pentru schingiuire și riscă până la 7 ani de închisoare, anunță Stirile Pro Tv.

Puii, care nu aveau mai mult de 3 zile, au fost lăsați, în iarbă, în curtea Catedralei din Buzău. O femeie i-a auzit și și-a sunat soțul.

Soțul femeii care a găsit cățelușii: „Erau împrăștiați, înfrigurați în gerul de atunci. Erau foarte micuți. Am spus că ar fi bine să fie puși într-o cutie împreună cu o pernă și să fie adăpostiți. Am început să le dăm niște lapte.”

Cățelușii au fost duși la un adăpost și a fost anunțată Poliția Animalelor. În scurt timp oamenii legii au ajuns la un bărbat de 47 de ani care a fost văzut în zona catedralei cu o sacoșă în care avea puii. Omul a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de rănirea și schingiuirea animalelor infracțiune ce se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare.

Malvina Toader, șef Birou pentru Protecția Animalelor Buzău: „Cei cinci pui de câine aveau vârste foarte fragede, depindeau în totalitate de mama lor și au fost lăsați direct pe sol la o temperatură foarte scăzută, fapt ce le-ar putea provoca decesul.”

Bărbatul care a abandonat cațeii le-a spus anchetatorilor că mama puilor a fătat 10 cățeluși, iar el a oprit doar 5. Pe ceilalți i-a abandonat și a sperat că nu îl va vedea nimeni.

Deși există o hotărâre de guvern din 2013 care obligă stăpânii să sterilizeze câinii din rasa comună, nu toți o respectă și se ajunge des la astfel de situații în care puii sunt abandonați.

Previous Story

O șoferiță a sunat la 112 pe motiv că un polițist amenință că îi reține permisul. Poliția: „2.490 de lei amendă și permisul suspendat 30 de zile”

Next Story

(Video) Au început lucrările la cel mai provocator tronson de autostradă din istoria României. 31 de km cu 50 de tuneluri, poduri și viaducte