Brașov. Laşi maşina la Mall-ul AFI ca să te plimbi pe Republicii. „Centrul Civic este la o distanţă destul de mică de Centul Istoric. Această distanţă ar putea fi parcursă şi pe jos”

Last Updated on decembrie 15, 2023 Marți, la Primărie, s-a discutat despre problema parcărilor din Brașov. Au fost respinse propunerile de a construi parcări în faţa Prefecturii Braşov (360 de locuri) sau sub Aleea de sub Tâmpa. Participanții la discuții au venit cu o altă propunere: parcarea să se facă în Centrul Civic (vis-a-vis de mall-ul AFI).

Braşovenii prezenţi la dezbatere au ridicat problema intensificării traficului în Centrul Istoric, dacă ar fi create aceste două parcări. De asemenea, ei au lansat şi o contraofertă: o parcare subterană în Centrul Civic, acesta fiind un proiect despre care s-a vorbit şi înainte de anul 2020.

Brașov. Laşi maşina la Mall-ul AFI ca să te plimbi pe Republicii. „Centrul Civic este la o distanţă destul de mică de Centul Istoric. Această distanţă ar putea fi parcursă şi pe jos” 1

„Centrul Civic este la o distanţă destul de mică de Centul Istoric. Această distanţă ar putea fi parcursă şi pe jos. Strategic, aşa ar trebui abordată problema, nu deschizând un şantier în Centrul Istoric”, a declarat unul dintre participanţii la dezbatere, conform bzb.ro.

Brașovul vrea să interzică accesul mașinilor din alte județe în centrul orașului

Vizitatorii vor fi direcționați către parcările de la periferie și din centrele comerciale, iar de acolo vor folosi transportul public. Ideea trebuie aprobată, însă de Consiliul Local și va fi pusă în dezbatere publică, conform Stirile Pro Tv.

Primăria a monitorizat traficul în primele trei zile din decembrie, când a fost vacanță, și a constatat că 42% dintre mașinile ajunse în centrul orașului erau înmatriculate în alte județe, adică aduceau turiști.

Jumătate dintre mașini au zăbovit în centrul medieval mai puțin de o oră, iar o treime au plecat după nici 20 de minute. Probabil, nu au găsit loc de parcare.

Un nou sens unic și acces interzis

Comisia de Circulație s-a întrunit joi pentru pentru a discuta o serie de solicitări ale Primăriei Brașov și ale unor persoane fizice și juridice. Unele dintre propunerile de reglementare a circulației pe domeniul public au primit aviz favorabil, chiar și condiționat, altele au fost amânate sau chiar respins, scrie mytex.ro.

Printre cele avizate se află solicitarea locuitorilor din zonă pentru instituirea sensului unic pe strada Apollo, tronson cuprins între Str. Venus și Str. Neptun, și amplasarea de limitatoare de viteză, precum şi amenajarea de locuri de parcare. Planul de situaţie urmează să fie avizat de către Biroul Rutier al Poliţiei Municipiului Braşov.

De asemenea, Asociația de Proprietari Calea București 4-10 a obținut avizul Comisiei de Circulaţie pentru „amplasare indicator cu semnificația accesul interzis cu excepția riveranilor“ – la intrările drumurilor de servitute Calea București nr. 4 și Calea București nr. 10.

Propunerea unei persoane fizice pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecția Str. Egretei cu Str. Lebedei a fost amânată, la fel și cea a Primăriei Brașov pentru „amenajare spațiul public al Pieței Sfatului”. În schimb, a fost avizată solicitarea municipalității de „închidere definitivă a depozitului de deșeuri nepericuloase Timiș Triaj și înființare spațiu verde pentru zonă de agrement– zona str. Narciselor”.

Previous Story

Brașovul își face parc fotovoltaic, care va asigura 90% din consumul de electricitate pentru școli, clădiri publice și iluminat

Next Story

Turistă din America, după ce a vizitat Brașovul: „Credeți sau nu, Transilvania este un loc adevărat în care puteți călători! arată ca un loc dintr-un basm, cu case viu colorate, palate magnifice și munți, dealuri și păduri în depărtare”