Foto Brașov. Tren defect „împins” de pasageri, la Predeal

Last Updated on decembrie 14, 2023 Inițiativă glumeață pentru pasagerii unui tre CFR. O locomotivă care s-a defectat la Predeal le-a pus răbdarea la încercare, joi dimineață, pasagerilor din trenul IR 1735 operat de SNTFC CFR Călători, informează clubferoviar.ro

Trenul a plecat din stația București Nord joi dimineață la ora 6,11 cu destinația finală Cluj Napoca, unde ar trebui să ajungă la ora 15,50. Cu siguranță acest lucru nu se va întâmpla, căci la Predeal locomotiva aflată la tracțiunea garniturii s-a defectat la ora 8,10.

Foto Brașov. Tren defect „împins” de pasageri, la Predeal 1

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că se așteaptă locomotivă de ajutor de la Brașov. În glumă, călătorii s-au fotografiat când încercau să împingă trenul pentru a pleca mai departe. Alții, care călătoreau doar până la Brașov, s-au reorientat și s-au urcat în trenul IR 11531 al operatorului privat Astra Trans Carpatic, scrie Biz Brasov.

Foto Brașov. Tren defect „împins” de pasageri, la Predeal 2 Foto Brașov. Tren defect „împins” de pasageri, la Predeal 3

Au scumpit biletele de tren fără să anunțe

Biletul de tren s-a scumpit peste noapte. Călătorii au fost luați prin surprindere când pentru o călătorie s-au trezit că trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. Prețul a fost majorat cu peste 8 procente, iar companiile feroviare au anunțat scumpirea abia după două zile.

Prețul unui bilet de tren de clasa a 2 a din București până la Brașov îi face pe români să scoată din buzunare 65 de lei, în timp ce călătoria București-Constanța costă aproape 80 de lei.

Reprezentanții Autorității pentru Reforma Feroviară au anunțat că tarifele au fost actualizate…abiala două zile de la modificarea prețurilor.

Guvernul a stabilit să existe această procedură de actualizare anuală eșalonată a prețurilor. În condițiile în care costurile de operare au crescut și pentru furnizorii de servicii publice pentru transportul de călători, acestea trebuie acoperite. Altfel, ne vom plânge întotdeauna de reducerea calității, de vagoane care nu pot fi reparate, de trenuri suspendate“, a declarat Adrian Roșeanu, președinte ARF, conform Kanal D.

Previous Story

Brașov. Kärcher a curățat Monumentul Crucea Eroilor și Cimitirul Eroilor Revoluției Române

Next Story

Brasov. Cardurile de călătorie RATBv pot fi din nou încărcate