Last Updated on noiembrie 28, 2023 Cei mai mulţi şefi de promoţie din liceu, 9, sunt din judeţul Braşov, urmaţi de 8 studenţi de la liceele din Prahova, câte 4 din judeţele Bacău şi Covasna şi câte 3 de la licee şi colegii din judeţele Argeş, Buzău, Harghita şi Neamţ. Restul studenţilor care au fost şefi de promoţie în liceu sunt din judeţele Dâmboviţa, Vrancea, Alba, Arad, Mureş, Teleorman şi Brăila.
64 de studenţi de top ai Universităţii Transilvania au fost au primit luni, 27 noiembrie, laptopurile promise de conducerea instituţiei de învăţământ superior, iar cei care au nevoie vor beneficia, în acest an universitar, de cazare şi masă gratuite în campusul UnitBv. Este vorba despre studenţii din anul I care au obţinut media 10 la bacalaureat sau au fost şefi de promoţie în liceu care au ales Unitbv, precum şi şefii de promoţie de la licenţă care continuă cu studiile de master la Braşov, scrie bzb.ro.
51 de noi agenţi de poliţie veniţi la Braşov
Începând de luni, 27 noiembrie, 51 de agenți de poliție, proaspăt absolvenți ai școlilor de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, fac parte din echipa polițiștilor brașoveni, scrie bzb.ro.
La sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov a avut loc astăzi procedura de repartizare pe funcții a polițiștilor, absolvenți din promoția noiembrie 2023.
Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, urmând ca absolvenții să își desfășoare activitatea pe specializările de ordine publică și politie rutieră.
„Tinerii polițiști vor beneficia, începând de mâine, de o perioadă de șase luni de tutelă profesională, urmând să își desfășoare activitatea sub îndrumarea unor colegi cu experiență profesională, care îi vor sprijini în activitate.
Mai mult, timp de două săptămâni, vor beneficia de un program de pregătire intens, adaptat nevoilor și necesităților operative, pentru furnizarea unui serviciu polițienesc de calitate, axat pe următoarele obiective: dezvoltarea deprinderilor de comunicare asertivă și gestionarea situațiilor de criză; gestionarea și dezamorsarea unor conflicte ce se manifestă verbal sau faptic;
dezvoltarea capacităților de utilizare a tehnicilor și mijloacelor din dotare; pregătirea în vederea asigurării unei intervenții eficiente și corecte la evenimente; formarea specifică pentru conducerea autospecialelor instituției”, s-a relatat într-un comunicat al IPJ Brașov, conform mytex.ro.