Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei

Last Updated on noiembrie 28, 2023 Primarul Allen Coliban a venit cu noi precizări privind construcția unui nou stadion în Brașov, stadion care a tot fost „construit” și „reconstruit” în ultimii ani. Din păcate, proiectul noului stadion va fi rapid respins de consilierii locali, aceștia aflându-se în conflict deschis cu primarul, după ce le-a tăiat accesul în Primărie.

Există o mică șansă ca proiectul să fie aprobat, dacă, consilierii locali nu-și mai permit să stea degeaba, presiunea susținătorilor lor importanți fiind uriașă. Și-au luat multe angajamente și, la raport, nu pot spune că nu rezolvă nimic pentru că nu votează un proiect-două și pentru primar. Consilierii locali cred că îl distrug pe primar dacă nu-i votează proiectele dar acum ei sunt în situația în care sunt total nefolositori susținătorilor importanți, susținători importanți care își vor căuta alți consilieri locali, pe viitor, care vor ști să lucreze cu noul primar, adică tot Allen Coliban.

Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 1 Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 2

Allen Coliban:Refacem Stadionul Tineretului din temelii. Îl aducem la standarde internaționale.
Avem indicatorii tehnico-economici aferenți refacerii din temelii a Stadionului Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei.

Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 3 Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 2

Noul stadion ar urma să poată organiza meciuri de fotbal, ar îndeplini cerințele de acreditare UEFA, dar ar putea fi folosit și pentru organizarea altor tipuri de evenimente.

Puțină istorie e bună întotdeauna … (nu e bună în cazul ăsta, dar trebuie amintită) …
2008. Vechea administrație vorbea încă de atunci despre un nou stadion de fotbal în Brașov. New-“Municipal”. New-“Tineretului”. Intenții lăudabile de altfel. Brașovul a avut și are nevoie de un stadion care să îndeplinească standarde actuale de calitate.
Din păcate “stadionul vechii administrații” a rămas o Fată Morgană timp de 12 ani.

Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 5 Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 6

Un miraj pe care vechea administrație punea câte un reflector în anii electorali. În 2008. În 2012. In 2016. În 2020. În toți acei ani, noul stadion a rămas la nivel de promisiune electorală niciodată onorată.
Vă las mai jos câteva randări făcute de proiectanți. De aici mai departe e rolul consilierilor locali să aprobe indicatorii tehnico-economici, astfel încât Brașovul să aibă un stadion nou-nouț”.

Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 7 Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 8 Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 9

Mulți brașoveni îi atrag atenția primarului că stadionul este prea mic. Prea mic pentru cine? Mai crede cineva că vor mai merge la meciurile FC Brașov mai mult de 5.000 de suporteri? Au trecut vremurile când fotbalul năștea pasiuni la Brașov.

„Adică un stadion mai mic decât sala polivalentă? Pentru Brașov ar trebui un stadion între 20.000-25.000, asta in ideea in care o să fie din nou o echipa în liga 1… E loc suficient în afara orașului pentru stadion mare, de exemplu în Craiter între ocolitoare și calea ferată, plus multe altele…”

„Trebuia înălțat măcar cu un inel și o capacitate minim 15000 de locuri!💛🖤”

Foto Brașov. Cum va arăta noul stadion Tineretului. Costul total pentru amenajarea stadionului, cu o capacitate de 9.716 locuri este de aproape 150 de milioane de lei 10

„Un stadion de sub 10 k locuri este pentru divizia B și C.
La Brașov este nevoie de un stadion nou de peste 25 k locuri.
În zona CATTIA este teren suficient.
Dacă tot ați început campania, măcar făceți-o ca lumea.
Succes !”

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: „Vă invit pe toți joi, 30 noiembrie, la 17.30, în Piața Sfatului să aprindem împreună bradul și iluminatul de sărbători. Tot atunci, deschidem oficial Târgul de Crăciun”

Next Story

44 de şefi de promoţie au ales Braşovul. 51 de noi agenţi de poliţie veniţi la Braşov