Brașov. Primarul Allen Coliban anunță restricții de circulație auto permanente în Centrul Istoric. „Efectiv, vom permite accesul auto doar pentru riverani”

Last Updated on noiembrie 6, 2023 Primarul Allen Coliban a anunțat într-un interviu că, începînd din 2024, dorește să introducă restricții de circulație pentru autoturisme în Centrul Istoric. Vor avea voie să circule doar autoturismele celor care locuiesc în zonă.

„Avem la îndemână tot ce înseamnă instrumente din zona „Smart City”, măsurători automate a numărului mașinilor, camere cu identificarea numărului, avem date în timp real cu valorile de trafic din Centrul Vechi, pe diverse intervale orare, diverse zile, diverse perioade de timp din an.

Brașov. Primarul Allen Coliban anunță restricții de circulație auto permanente în Centrul Istoric. „Efectiv, vom permite accesul auto doar pentru riverani” 1

Astfel încât, putem să începem de anul viitor cu restricții, cel puțin pe anumite zone și în anumite zile.Cetățenii cer acest lucru, mai ales locuitorii din Centrul Vechi și din Șchei”, a declarat primarul la Interviurile BizBrașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”

Întrebat ce înseamnă mai exact aceste restricții, Coliban a explicat:

Pornind de la date și de la analiza acestor date, în anul 2024 vreau să venim cu primele seturi de reglementări și de limitări în trafic pe zona Centrului Vechi.

Efectiv, vom permite accesul doar pentru riverani și vom prioritiza transportul public, cu mărirea frecvențelor și a capacităților de transport (n.r. autobuze mai mari) astfel încât oricine dorește să vină în zona centrală,

în zona din interiorul fostelor ziduri ale cetății-Mureșenilor, Bălcescu sau străzile pietonale din centru, să poată să se deplaseze cu transportul public sau pietonal”, a detaliat Coliban la Interviurile BizBrașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”.

Câte autoturisme are în prezent Municipiul Brașov?

Brașovul are aproape 100.000 de autoturisme!
Potrivit datelor furnizate de Primăria Brașov, în municipiu sunt înregistrate în 2023 pe persoane fizice 79.203 autoturisme(2023), din care 2023 sunt autoturisme hibride, iar 276 autoturisme electrice, scrie transilvania365.ro.

De asemenea, la acestea se adaugă și autoturismele înregistrate pe persoane juridice. Astfel, în total sunt 19.860 de autoturisme. Dintre acestea, 1199 sunt hibride, iar 271 sunt electrice.

În total, persoanele fizice și juridice dețin 99.063 de autoturisme!

Previous Story

Hotelurile din Poiana Braşov, ocupate 80% pentru sărbătorile de iarnă. Preţurile sar de 700 de euro pentru Crăciun

Next Story

Afacerist în stare gravă. A fost legat de mâini și de picioare în propria casă, fiica de 23 de ani, amenințată cu pistolul, iar iubita s-a ascuns în dulapul casei din Sibiu