Milionarul brașovean Călin Donca, despre părinți. „Mama a fost profesoară și pe lângă serviciu mai făcea și bișniță. Mergea la sârbi și ducea ceva și aducea altceva în schimb/ Tata mi-a pus bețe în roate”

Last Updated on septembrie 27, 2023 Procurorii DIICOT îl acuză pe Călin Donca de un prejudiciu de peste 4 milioane de lei creat bugetului de stat și ar fi înșelat cu 700.000de lei cumpărătorii unei monede virtuale create de el. Bărbatul se află în prezent în arest preventiv.

La începutul carierei sale în afaceri, bărbatul s-a ocupat cu alte business-uri. Călin Donca a făcut primii bani în Portugalia, acolo unde a vândut tablouri, iar ulterior a venit în țară, unde s-a apucat de MLM în domeniul asigurărilor de viață.

Milionarul brașovean Călin Donca, despre părinți. „Mama a fost profesoară și pe lângă serviciu mai făcea și bișniță. Mergea la sârbi și ducea ceva și aducea altceva în schimb/ Tata mi-a pus bețe în roate” 1

Afaceristul din Brașov a fost invitat, în urmă cu câteva săptămâni, la Fiță cu Adiță, acolo unde a vorbit despre cariera și drumul său profesional. Mama lui Călin Donca i-a fost alături la început de drum. Bărbatul a fost cel care a convins-o să renunțe la propriul job din învățământ și să intre cu el în vânzarea de asigurări de viață.

Nu am avut o copilărie săracă, în care să spun că nu am avut ceva, dar am avut o perioadă în care am început să lucrăm în multi level marketing, în asigurări de viață și mama mea, împreună cu mine am decis.

Eu am convins-o să se lase de învățământ și să facem doar partea aceasta cu asigurările(…) aveam 19 ani când am început partea de asigurări de viață, iar oamenii cărora le vindeam aveau 30 – 50 de ani și mergeam eu să le dau lecții de viață”, a povestit Călin Donca, la Fiță cu Adiță, potrivit Wowbiz.ro.

Părinții lui Călin Donca se mutaseră deja la Brașov, acolo unde afaceristul trăia de mai bine de 10 ani împreună cu soția și copiii lui. Cel care s-a mutat prima oară a fost tatăl, iar mai apoi și mama lui Călin Donca a decis să facă, parțial, schimbarea.

Mama a fost profesoară și pe lângă serviciu mai făcea și bișniț. Mergea la sârbi și ducea ceva și aducea altceva în schimb, ca să mărească puțin veniturile familiei. Tatăl meu lucra ca inginer, la un moment dat a avut și un post de conducere.

A venit acum la Brașov și locuiește cu mine, dar mama mea mai locuiește și la Timișoara și aici. Ea nu se poate desprinde de Timișoara.

Cred că am avut o copilărie normală, în apartamentul în care am crescut a fost un apartament normal“, a mai povestit el.

La început de drum, Călin Donca s-a confruntat cu mici probleme din partea tatălui. Acesta nu era de acord cu tot ceea ce făceau el și mama lui în Multi Level Marketing și încerca, cu toate armele, să-l convingă pe Călin să se apuce de lucruri mai serioase și să înceapă munca.

Totuși, ori de câte ori afaceristul și mama sa se confruntatu cu probleme financiare, tatăl său era cel care se ocupa de plata facturilor și restul cheltuielilor.

Mama mea nu a acceptat o condiție mediocră, un loc de muncă și atât. Probabil a contat asta pentru că așa am căutat și eu o soluție să fac bani mai mult decât face majoritatea. Tatăl meu, cumva ne susținea pentru că eu cu mama aveam oscilații așa că el ne susținea ca să avem bani să plătim întreținerea.

Contează cum te raportezi la părinții tăi. De exemplu, tatăl meu îmi închidea sufrageria, pentru că acolo aveam telefonul de unde sunam eu pentru asigurări, pentru că el nu înțelegea ce este cu afacerea asta de tip MLM și cum funcționează. Îmi spunea să mă las de prostii că trece timpul.

Mi-a pus bețe în roate, dar nu din răutate, ci din dorința de a mă ajuta și să nu-mi pierd timpul“, a mai precizat Călin Donca, la Fiță cu Adiță.

Conform avocatului apărării, la dosar, „nu există nicio plângere penală” şi nu există nicio faptă prin care să fie demonstrate înşelăciunile de care este acuzat Donca.

Oamenii de afaceri au acest handicap al prezentării unui stil de viaţă care este foarte greu de atins de persoanele care au un nivel mediu sau mai mic de salarizare în România. Din păcate, domnul Donca a deranjat. Domnul Donca nu poartă războaie cu nimeni.

Doreşte să-şi clarifice situaţia. Mai doreşte să clarifice faptul că nu există nicio plângere penală din partea niciunui investitor în acest dosar penal investigat de DIICOT. Din punctul lui de vedere asta se urmăreşte, declanşarea unei avalanşe de plângeri penale, apariţia unei neîncrederi generate peste noapte care să conducă la o insolvenţă a societăţii.

Nu a încălcat nicio lege. A deschide o firmă, în 2023, în străinătate nu constituie o infracţiune. A nu plăti statului român taxele aferente profitului poate constitui o infracţiune.

Domnul Donca este acuzat că a evazionat statul român şi că ar fi transferat în străinătate o sumă de bani şi este acuzat de manipulare a pieţii. Fiind o persoană cu carismă a prestat servicii de marketing şi popularizare şi a indus în eroare piaţa şi presupuşii investitori”, declara, la preluarea cazului, avocatul Bogdan Cimbru, potrivit bzb.ro.

Previous Story

Brașov. Tatăl Robertei, mărturii emoționante: „S-ar putea să nu văd al doilea copil cum își face rostul”

Next Story

Casă, pământ și 500 de euro pe lună pentru cei care vor să se mute pe o insulă din Grecia. „Avem nevoie de familii tinere, pentru a face Antikythera vie și plină de copii”