Casă, pământ și 500 de euro pe lună pentru cei care vor să se mute pe o insulă din Grecia. „Avem nevoie de familii tinere, pentru a face Antikythera vie și plină de copii”

Last Updated on septembrie 27, 2023 Brașovenii care vor să părăsească România se pot muta în Grecia.  Autoritățile insulei Antikythera din Grecia plătesc 23 de mii de euro celor care se mută acolo.  Cei care se mută vor avea în jur de 500 de euro pe lună timp de trei ani, o casă și o bucată de pământ pe care o pot cultiva pentru a începe o nouă viață.

Ideea este în favoarea grecilor, dar nimic nu-i împiedică pe străini să încerce această nouă aventură, informează stiridiaspora.ro.

Casă, pământ și 500 de euro pe lună pentru cei care vor să se mute pe o insulă din Grecia. „Avem nevoie de familii tinere, pentru a face Antikythera vie și plină de copii” 1

„Avem nevoie de familii tinere, pentru a face Antikythera vie și plină de copii”, a declarat președintele insulei, Andreas Harhalakis.

Situată în Marea Egee, la jumătatea distanței dintre Creta și continent, insula este un loc frumos, nealterat, cu plaje virgine, trasee de drumeții și peșteri ascunse pe care le poți explora. Un loc unde te poți muta în liniște. Este un zbor de 45 de minute de la Atena, două ore cu feribotul din Creta și patru de pe continent.

În prezent, pe insulă există doar 24 de locuitori. Insula are un magazin, un hostel și un Airbnb, dar nu există bănci sau bancomate.

Condițiile puse de autoritățile locale

Autoritățile locale spun că insula din paradisul Marii Egee poate fi populată doar de către familiile tinere, care au cel puțin trei copii. Pe lângă oferta de teren gratis și alimente, consiliul local al insulei Antikythera promite și locuri de muncă, potrivit Cluj Capitala.

Barca care transportă alimente și gaze pe insulă nu poate acosta când marea este agitată, lucru care se întâmplă adesea iarna. Cu toate acestea, această insulă nu este singurul loc din Europa care oferă un stimulent financiar pentru repopulare. În Elveția, de exemplu, există un sat în care se oferă 50 de mii de euro pentru a încuraja oamenii să se mute.

Previous Story

Milionarul brașovean Călin Donca, despre părinți. „Mama a fost profesoară și pe lângă serviciu mai făcea și bișniță. Mergea la sârbi și ducea ceva și aducea altceva în schimb/ Tata mi-a pus bețe în roate”

Next Story

Aeroportul Brașov, negocieri la ROMATSA pentru prelungirea programului. Sunt în discuție două variante