Brașov. Meșotă mai tare ca Șaguna. 8 medii de 10: 5 au ales „Meșotă”, 3 au ales „Șaguna”

Last Updated on iulie 20, 2023 Competiția liceelor din Brașov pare să aibă un nou câștigător: Meșotă. Ministerul Educației a publicat miercuri, 19 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2023 – 2024).

În județul Brașov au fost repartizați 2.953 de elevi (95,75%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (3.084): 1.805 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1.148 candidați la filiera tehnologică. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov, au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate: 328 de elevi la specializări vocaționale; 52 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie romă; 34 de elevi cu cerințe educaționale speciale pe locurile rezervate pentru această categorie. Alți 1.044 de elevi s-au înscris în prima etapă pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional și dual, scrie bzb.ro.

Brașov. Meșotă mai tare ca Șaguna. 8 medii de 10: 5 au ales „Meșotă”, 3 au ales „Șaguna” 1

8 medii de 10: 5 la „Meșotă”, 3 la „Șaguna”
În acest an sunt 8 candidați de 10, iar dintre aceștia, 5 au ales Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, iar 3 au ales Colegiul Național „Andrei Șaguna”. Brașovul a avut 7 candidați cu 10 la Evaluarea Națională, iar al 8-lea vine din județul Buzău. Acesta a ales „Șaguna
Cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu în acest an este 3,03, la specializarea Electronică Automatizări, de la Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț.

În acest an, cifrele arată că, pentru elevii cu note foarte mari, Colegiul ,,Dr. Ioan Meșotă” a fost mai cerut decât colegiul „Andrei Șaguna”. Practic, Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” a atras cinci din cei opt absolvenţi cu nota 10 la Evaluare, iar Colegiul naţional „Andrei Şaguna”, doar trei, potrivit Monitorul Expres.

Și o statistică a primilor 50 de absolventi cu medii mari( între 10 și 9.82), cu două excepții(un elev de la Galați care a ales Colegiul Unirea și un absolvent de ,,Honterus, care a ales să continue la liceul în limba germană) 48 de elevi ai ales Meșotă și Șaguna, dar 29 dintre ei vor fi meșotiști. Oricum, cele două colegii de elită rămân în topul liceeelor din Brașov, cu ultimele medii de admitere peste 9.00.

Astfel:
1 Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov Real Ştiinţe ale Naturii engleză 9,72
2 Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov Real Matematică-Informatică 9,52
3 Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov Real Ştiinţe ale Naturii 9,52

4 Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov Real Matematică-Informatică 9,50
5 Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov Real Ştiinţe ale Naturii-germană 9,45
6 Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov Umanist Ştiinţe Sociale engleză 9,37
7 Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov Real Ştiinţe ale Naturii-franceză 9,30

8 Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov Umanist Filologie-engleză 9,30
9 Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov Real Ştiinţe ale Naturii-franceză 9,25

Cu ultima medie de admitere peste 9 se laudă și Colegiul Național de Informatică „Gr. Moisil” Brașov, unde limita de jos a fost 9,12.
Și la Colegiul Național „Unirea”, la profilul Matematică-Informatică, cea mai mică medie de admitere a fost 9,02.

Previous Story

Brașov. Deputatul Gabriel Andronache propune ca toate blocurile din România să fie vopsite în alb, ca să devină mai răcoroase pe timp de caniculă

Next Story

Aeroportul Brașov. Certitudini şi perspective privind Wizz Air, Air France, Universal Air și Fly Lily