Zăpada ortopedică. Două pârtii din Poiana Braşov au fost deja închise. „Este un amestec de zăpadă naturală cu zăpada artificială. Schiul se îngroapă la peste jumătate din grosimea lui”

Last Updated on martie 1, 2023 Pârtiile din Poiana Brașov au devenit capcane pentru schiorii începători, zăpada naturală s-a amestecat cu cea artificială. Salvamontiştii o numesc zăpadă ortopedică, anunță Observator Tv.

De marți, 27 februarie, accesul pe două dintre pârtiile din masivul Postăvarul a fost restricționat, deoarece nu mai prezintă condiții optime pentru iubitorii sporturilor de iarnă, anunță Brașov.net.

Zăpada ortopedică. Două pârtii din Poiana Braşov au fost deja închise. „Este un amestec de zăpadă naturală cu zăpada artificială. Schiul se îngroapă la peste jumătate din grosimea lui” 1 Zăpada ortopedică. Două pârtii din Poiana Braşov au fost deja închise. „Este un amestec de zăpadă naturală cu zăpada artificială. Schiul se îngroapă la peste jumătate din grosimea lui” 2

Temperaturile ridicate le întind o capcană iubitorilor de sporturi de iarnă. Pe pârtia Stadion din Poiana Braşov, omătul natural s-a topit şi s-a amestecat cu fulgii artificiali de nea. Noul strat care s-a format e cunoscut sub denumirea de zăpadă ortopedică.

Puiu Garcea, antrenor schi: Zăpada se aseamănă cu nisipul de la Mamaia. Este un amestec de zăpadă naturală cu zăpada artificială. Schiul se îngroapă la peste jumătate din grosimea lui, în mod automat măreşte frecarea.

Cel mult 25 de centimetri are în prezent stratul de zăpadă pe pârtiile rămase deschise.

Radu Bejenariu, salvator montan: Cu cât venim spre baza masivului, zăpada devine mai grea şi mai apoasă. Solicită foarte mult atât articulaţiile, cât şi musculatura.

În astfel de condiţii, schiul devine sport extrem, iar numărul celor care ajung la urgenţe creşte.

Romeo Boancă: Avem traumatisme de membru inferior, predominant, entorse de genunchi, fracturi de gambă, de gleznă şi traumatisme de umăr, fractură şi entorsă.

Experţii îi sfătuiesc pe schiori să reducă viteza şi să îşi alegă atenţi echipamentele când zăpada este apoasă. Vârful de accidentări a fost înregistrat acum două săptămâni, când, în 24 de ore, aproape 150 de adulţi şi copii au cerut ajutor de la salvamontişti, în toată ţara.

Previous Story

Urban Invest construiește cel mai înalt bloc turn din Brașov, 70 de metri. „ Va fi un veritabil reper vizual al lucrului bine făcut și va modifica linia de orizont a orașului”

Next Story

Brașov. Începe bătălia pe terase. Din 15 martie, liber la amenajarea teraselor pe Republicilor și Piața Sfatului