Brașov. Începe bătălia pe terase. Din 15 martie, liber la amenajarea teraselor pe Republicilor și Piața Sfatului

Last Updated on martie 1, 2023 Primăria anunță că permite din 15 martie amenajarea de terase în Centrul Istoric al Braşovului. Rămâne de văzut ce vor înțelege proprietarii de restaurante din noul regulament care ar trebui să reducă numărul de mese.

Cred că este un termen rezonabil, până la care se va finaliza ridicarea topografică şi elaborarea planului de situaţie. Vom pune la dispoziţia comercianţilor şi harta cu locurile în care se vor putea amplasa terasele, dar şi setul de reguli privind aspectul mobilierului urban a umbrelelor pe care le pot amplasa.

Brașov. Începe bătălia pe terase. Din 15 martie, liber la amenajarea teraselor pe Republicilor și Piața Sfatului 1
brasovstreeting

Documentele au fost transmise individual, dar şi în cadrul unei informări generale”, a declarat Flavia Boghiu, potrivit bzb.ro.

Ea a menţionat că planul de situaţie privind amplasarea teraselor a fost realizat în baza actualului Regulament privind comerţul stradal. „Practic, noi am transmis o transpunere vizuală a actualelor prevederi”, a menţionat Boghiu.

Reamintim că, la începutul lunii februarie, Primăria Braşov a anunţat că are în plan să introducă reguli mai stricte în ceea ce priveşte amplasarea teraselor, însă nu a precizat clar de când vor fi aplicate acestea.

Avem un ghid de bune practici de la care să pornim tot ceea ce înseamnă proces de autorizare, pentru că e important să prioritizăm spaţiul public în sensul pietonilor, în sensul cetăţenilor şi nevoilor lor.

Avem nevoie de mai multe bănci, avem nevoie de mai mult spaţiu pentru relaxare, pentru interacţiune, pentru plimbare, şi în acest sens e bine să fie rezolvate nişte probleme şi să se clarifice nişte norme aplicabile pe regulamentele actuale.

Legat de respectarea normelor, sezonul trecut a fost unul cu foarte multe reclamaţii şi intervenţii ale Poliţiei Locale, pentru că normele actuale nu erau respectate, în sensul în care terasele erau extinse dincolo de spaţiul aprobat la nivel executiv.

Sunt locuri în care terasa a cucerit mult prea mult din spaţiul pe care pietonii ar avea dreptul să-l aibă“, a declarat Allen Coliban, citat de Digi 24.

Previous Story

Zăpada ortopedică. Două pârtii din Poiana Braşov au fost deja închise. „Este un amestec de zăpadă naturală cu zăpada artificială. Schiul se îngroapă la peste jumătate din grosimea lui”

Next Story

Aeroportul Brașov. Concurență mare la angajare: 92 de candidați, 6 locuri de muncă. Ce posturi s-au ocupat