Brașov. Gara Bartolomeu se desființează

Last Updated on februarie 20, 2023 Gara Bartolomeu va fi desființată de CFR Călători care oprește activitatea călătorilor. Regio Călători încă nu a oferit nicio explicație,c e se va întâmpla cu trenurile, dacă vor opri, așa cum opresc și la alte halte pe traseul spre Zărnești.

Peroanele Gării Bartolomeu din Braşov vor fi reabilitate de CFR Infrastructură, însă aceasta nu va mai fi deservită de angajaţi ai CFR Călători. Astfel, în 15 februarie, Adunarea Generală a Acţionarilor CFR Călători (acţionarul unic este Ministerul Transporturilor) a decis desfiinţarea staţiei Bartolomeu, ca în textul deciziei să existe o motivaţie a acestei decizii.

Brașov. Gara Bartolomeu se desființează 1

De altfel, Gara Bartolomeu nu este singura desfiinţată de CFR Călători prin decizia din 15 februarie. Conform hotărârii Adunarea Generală a Acţionarilor CFR Călători, vor fi desfiinţate şi staţiile Apaţa (de pe magistrala Braşov – Sighişoara) şi Ucea (de pe magistrala Braşov – Sibiu). De asemenea, va fi desfiinţată şi halta de mişcare Augustin (de pe magistrala Braşov – Sighişoara).

Decizia acţionarilor CFR Călători nu va duce la o dispariţie fizică a staţiilor, acestea aparţin CFR SA (CFR Infrastructură), ci la o retragere a activităţilor comerciale derulate de CFR Călători în staţii.

În prezent, staţia Bartolomeu deserveşte liniile ferate Braşov – Sibiu şi Braşov – Zărneşti. În viitor, prin această staţie vor trece şi trenurile ce fac legătura cu Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav.

De altfel, în caietul de sarcini pentru lucrările la peroane, s-a cerut consultantului să identifice cea mai bună alternativă privind realizarea legăturii dintre reţeaua feroviară existentă şi viitorul aeroport, potrivit bzb.ro.

Previous Story

(Video) Un șoim, vedeta de pe Aeroportul Braşovului. „În timp ce pe multe aeroporturi din lume sunt aduşi şoimi care să ţină la distanţă stolurile de păsări ce ar putea periclita siguranţa aeronavelor, la Braşov aceste răpitoare sunt la ele acasă”

Next Story

Cetăţuia Braşovului, predată de la Aro Palace la Statul Român. Guvernul o va da Primăriei Brașov sau ministerului Culturii?