(Video) Un șoim, vedeta de pe Aeroportul Braşovului. „În timp ce pe multe aeroporturi din lume sunt aduşi şoimi care să ţină la distanţă stolurile de păsări ce ar putea periclita siguranţa aeronavelor, la Braşov aceste răpitoare sunt la ele acasă”

Last Updated on februarie 20, 2023 În lipsă de avioane, controlorii de trafic de la Arad se ocupă de păsările din zonă. Sperăm să nu devină un obicei.

Adrian Veştea: „ Ce văd colegii noştri controlori de trafic de la Arad, live, pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav? Un şoim, în imagini mărite de 30 de ori!
Pasărea de pradă a fost reperată şi filmată zilele trecute cu camerele mobile amplasate la clădirea de contingenţă.

(Video) Un șoim, vedeta de pe Aeroportul Braşovului. „În timp ce pe multe aeroporturi din lume sunt aduşi şoimi care să ţină la distanţă stolurile de păsări ce ar putea periclita siguranţa aeronavelor, la Braşov aceste răpitoare sunt la ele acasă” 1

În timp ce pe multe aeroporturi din lume sunt aduşi şoimi care să ţină la distanţă stolurile de păsări ce ar putea periclita siguranţa aeronavelor, la Braşov aceste răpitoare sunt la ele acasă şi sunt convins că ne vor ajuta să avem zboruri fără incidente provocate de înaripate.

Operatorii de la Arad au mai văzut şi alte vietăţi – iepuri, vulpi, câini şi chiar fazani, însă, deocamdată, niciun castor! 😊
Lăsând gluma la o parte, trebuie spus că senzorii aparatelor detectează orice obiect static sau în mişcare, care uneori poate scăpa vederii – cu ochiul liber sau cu binoclul – controlorului de trafic dintr-un turn de control clasic.

De altfel, sistemul remote este unul proactiv, venind în întâmpinarea pilotului, înainte ca acesta să ajungă să se confrunte cu o problemă pe pistă.

Camerele mobile dispun de funcţia de tracking, cu ajutorul căreia pista este „scanată” de la un capăt la altul pentru a se detecta orice anomalie sau obstacol, ceea ce reprezintă un element de siguranţă în plus faţă de ceea ce asigură un turn de control clasic”.

Previous Story

Surse. Medicii din Brașov și Iași care montau dispozitive medicale luate de pe cadavre ar fi agravat intenţionat starea pacienţilor. Un doctor a fost reținut

Next Story

Brașov. Gara Bartolomeu se desființează