Surse. Medicii din Brașov și Iași care montau dispozitive medicale luate de pe cadavre ar fi agravat intenţionat starea pacienţilor. Un doctor a fost reținut

Last Updated on februarie 18, 2023 Un medic din Brașov și unul din Iași sunt acuzați că au creat o rețea prin care montau dispozitive luate de la pacienţi decedaţi. Aceștia ar fi agravat intenționat starea bolnavilor pentru a-i forța să apeleze la operație.

Conform informaţiilor pe surse, oferite de către observatornews.ro, se pare că doctorii ar fi înrăutăţit, în mod intenţionat, starea de sănătate a pacienţilor, provocând astfel nevoia de montare a unor dispozitive medicale.

Surse. Medicii din Brașov și Iași care montau dispozitive medicale luate de pe cadavre ar fi agravat intenţionat starea pacienţilor. Un doctor a fost reținut 1

În momentul de faţă, doi medici sunt cercetaţi pentru că ar fi montat pacienţilor stimulatoare cardiace şi defibrilatoare de la cadavre, anunță Adevarul.

În această situaţie, precizează sursa citată, anchetatorii vorbesc de nu mai puţin de 171 de astfel de intervenţii care au pus viaţa şi sănătatea pacienţilor în pericol. Totodată, se pare că în cel puţin două cazuri ar fi survenit şi decese.

Cele două cadre medicale luate în vizor de către anchetatori lucrează la Spitalul Militar „Regina Maria” din Braşov şi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi. Este vorba despre dr. Eduard Belu şi, respectiv, despre dr. Dan Tesloianu, anunță Adevarul.

A fost reținut unul dintre medicii care le-ar fi implantat pacienților stimulatoare cardiace luate de la cadavre

Unul dintre medicii care le-ar fi implantat unor pacienți cu afecțiuni cardiace dispozitive medicale recuperate de la cadavre a fost reținut în noaptea de vineri spre sâmbătă și va fi adus la Tribunalul București.

Medicul ar fi refolosit 238 de stimulatoare cardiace. În plus, acestuia i se mai aduc acuzații de mită, dar și de complicitate la construirea ilegală a unei vile într-o arie naturală protejata, anunță Stirile Pro Tv.

Este vorba despre dr. Tesloianu, fost șef al Laboratorului de Cardiologie intervențională din cadrul Secției de Cardiologie, Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Surse judiciare au declarat pentru Știrile PRO TV că unul dintre rezidenții doctorului Tesloianu, care făcea intervenții de implantare a dispozitivelor, deși nu ar fi avut voie, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile și are interdicția de a profesa în această perioadă. Este acuzat de luare de mită de la cinci pacienți.

Și un medic de la Spitalul Militar de Urgență Sfânta Maria din Brașov este bănuit de anchetatori că a făcut astfel de intervenții chirurgicale. În cazul său, procurorii secției de urmărire penală vor declina dosarul la Parchetul Militar.

Procurorii spun că totul s-a făcut cu încălcarea procedurilor medicale de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace.

Cei doi doctori cardiologi aveau cunoștință de bolnavii care au implantate dispozitive cardiace. Când unul dintre aceștia murea, cu ajutorul altor cadre medicale le extrăgeau din corpul acestora și le sterilizau.

Previous Story

Brașov. Aro Palace a vândut restaurantul Panoramic lui George Copos: „Vom reda comunităţii Panoramicul, vom investi şi în telecabină, şi în restaurant“

Next Story

(Video) Un șoim, vedeta de pe Aeroportul Braşovului. „În timp ce pe multe aeroporturi din lume sunt aduşi şoimi care să ţină la distanţă stolurile de păsări ce ar putea periclita siguranţa aeronavelor, la Braşov aceste răpitoare sunt la ele acasă”