Premieră la Braşov: Pancreas artificial instalat de Dr. Brânduşa Cofaru la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria”

Last Updated on octombrie 21, 2022 O premieră pentru sistemul medical militar şi braşovean a avut loc la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria”.

Dr. Brânduşa Cofaru, medic primar diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, a montat cea mai performantă pompă de insulină augmentată cu sensor de glicemie: MEDTronic 780G (Advanced Hybrid Closed Loop System), informează bzb.ro.

Premieră la Braşov: Pancreas artificial instalat de Dr. Brânduşa Cofaru la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” 1

„Sistemul de ultimă generație cuprinde o pompă de insulină cu funcție autonomă de corecție a dozajului de insulină cuplată cu un sensor de glicemie printr-un algoritm de inteligenta artificiala.

Algoritul controleaza functionarea pompei si livrarea de insulină in funcție de valorile glicemice. Sistemul reglează automat administrarea insulinei și corectează valorile ridicate , non-stop, o dată la 5 minute, prin micro-bulusuri de corecție, de câte ori este necesar. Pompa anticipează necesarul de insulină și se oprește automat in cazul tendinței la hipoglicemii, repornind când valorile glicemice revin la normal.

Sistemul MiniMedTM 780G include conectivitate wireless Bluetooth, permițând utilizatorilor să urmarească informațiile pompei și tendințele glicemice in timp real. În plus, informațiile sunt partajate automat cu smartphone-ul pacientului și cu medicull currant (CareLinkTM Connect)”, au declarat cadrele medicale de la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov, potrivit bizbrasov.ro.

Benefiaciarul „pancreasului artificial” este un tânăr inginer cu diabet zaharat de tip 1.

Previous Story

Primarul Allen Coliban: „Robinetul fondurilor europene PNRR a început să curgă la Brașov”

Next Story

Primarul Allen Coliban: Brașovul va avea o rețea de piste de biciclete care va lega toate cartierele orașului