Last Updated on mai 23, 2022 Primăria Brașov a obținut o victorie mare în instanță împotriva firmei P & P care se ocupă de parcările din oraș. Curtea de Apel a decis că sunt valabile modificările aprobate de Consiliul Local Brașov. Această victorie deschide calea anulării contractului. Consiliul Local poate vota acum ca parcările să fie plătite 2 ore pe zi, ducând la falimentul firmei care se ocupă de parcări, implicit la renunțarea contractului. Dar posibil să vedem două partide mari de la noi care să apere total compania în defavoarea brașovenilor, așa cum s-a întâmplat la Sectorul 1, cu contractul de salubritate.
Primăria Brașov a câștigat recursul cu firma P & P în ceea ce privește modificarea Regulamentului de parcare. Decizia definitivă a fost dată astăzi de către judecătorii Curții de Apel Ploiești, după ce, în primă instanță, Tribunalul Covasna dăduse o hotărâre în favoarea companiei private, anulând modificarea Regulamentului de parcări aprobată de către Consiliul Local Brașov (Hotărârea Consiliului Local nr.692/27.11.2020 pentru modificarea şi completarea HCL nr.251/2005 republicată privind aprobarea Regulamentului de organizare si funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov), anunță Biz Brasov.
Practic, începând de astăzi, firma P & P va trebui să revină la vechiul sistem de taxare și să schimbe și panourile de informare din toate parcările pe care le administrează. Cu alte cuvinte, potrivit modificării de Regulament menținută de instanță, taxarea se va face exclusiv de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00 – 20.00. Agenții P & P nu vor mai putea percepe taxă încă începând din această seară în intervalul 20.00 – 8.00 și nici duminica.
Potrivit Brasov.net, alte prevederi care vor intra în vigoare odată cu această decizie a Curții de Apel Ploiești vizează riveranii din zonele în care există parcări publice cu plată, astfel:
abonamentul tip riveran se eliberează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în zona parcării. Deținătorii abonamentului tip riveran vor putea parca în orice loc disponibil, pe o rază de 200 m, cu condiția ca locul de parcare să se afle în aceeași zonă de tarifare;
riveranii vor trebui să depună următoarele documente pentru a beneficia abonamente tip riveran:
pentru identificarea domiciliului, unul dintre următoarele: copie simplă după actul de identitate, viză de reședință (flotant), contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I).
pentru identificarea proprietarului sau utilizatorului, unul dintre următoarele: copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului din care să rezulte că proprietar sau utilizator este solicitantul abonamentului tip riveran, sau documente privind dreptul de folosință (utilizare) a autovehiculului: contract de leasing, act de donație, act de moștenire, contract de închiriere sau de comodat cu dată certă (în aceste ultime două cazuri, sunt exceptate de la data certă contractele de închiriere sau comodat încheiate cu rude de gradul I), sau împuternicire din partea proprietarului pentru utilizarea autoturismului de serviciu.
La primirea abonamentului, beneficiarului i se va comunica o hartă/ listă a străzilor aferente zonelor de tarifare.