Brașov. Primarul Allen Coliban, prima reacție despre noul sistem de  tarifare al parcărilor, după victorie obținută în instanță

Last Updated on mai 23, 2022 Allen Coliban a reacționat în această seară după ce Primăria Brașov a câștigat, definitiv, procesul cu firma P&P, privind noul sistem de tarifare.

Allen Coliban:Am câștigat primul proces cu P&P – decizie definitivă!
De mâine, revenim la tarifarea de luni până sâmbătă între orele 08:00-20:00 (față de non-stop cum este acum).
O nouă modificare importantă este legată de noțiunea de “riveran”. Abonamentul tip riveran se eliberează persoanelor fizice care au domiciliul sau reședința în zona parcării. Acestea pot parca pe o rază de 200 de metri de această adresă.

Brașov. Primarul Allen Coliban, prima reacție despre noul sistem de  tarifare al parcărilor, după victorie obținută în instanță 1

Societatea P&P a fost notificată să schimbe panotajul cu tarifele și, dacă încasează sume de bani pentru parcare în afara programului, trebuie să le restituie în termen de 24 de ore.

Vă reamintesc că în 4 Septembrie 2020, prin contract pentru delegarea gestiunii, au fost concesionate, pe o perioadă de 10 ani, 10.200 de locuri publice de parcare din municipiul Brașov. Contract care a venit cu schimbări pe care cetățenii nu le-au considerat corecte.

În 27 Septembrie 2020 am devenit primarul Brașovului și am promis să mă lupt pentru ca interesul brașovenilor să primeze, inclusiv în acest contract “moștenit”.

La sfârșitul lunii noiembrie 2020, am reușit să conving Consiliul Local să adopte o hotărâre care modifica regulamentul de parcare, principalele modificări vizând perioada de tarifare și redefinirea noțiunii de riveran. Concesionarul P&P a atacat această hotărâre și, în primă instanță, a obținut anularea ei.

Azi, la recurs, instanța ne-a dat dreptate, iar decizia obținută este definitivă.

Mulțumesc avocatei noastre, Georgiana Trandafir, și Direcției Juridice din Primărie pentru că au luptat și au câștigat!

Pe data de 31 mai, avem termen în procesul cu P&P de reziliere a contractului. Sperăm să câștigăm din nou”.

Previous Story

Primăria Brașov, victorie mare în instanță împotriva firmei cu parcările. Noile taxări

Next Story

Brasov. Auchan Coresi închis de Protecția Consumatorului