Last Updated on aprilie 15, 2021 Consiliul Județean a confirmat ieri întârzierile de la Aeroportul Brașov dar spun că nu sunt așa grave. Adrian Homan, reprezentatul firmei Construcții SA din Sibiu, a declarat zilele trecute că nici în 2025 nu se va zbura de pe Aeroportul Brașov. Cei de la Consiliul Județean spun că se va zbura, internațional, de la anul, deși au promis că se va zbura din această toamnă. Acum se vorbește ca Aeroportul Brașov să fie folosit pentru curse interne ca angajații să învețe meserie și apoi să se treacă la zboruri internaționale. Brașovenii din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie mai au de așteptat până ă se întoarcă acasă cu avionul direct.
„Eu aș prefera să începem cu aviația generală, cu zboruri interne cu avioane mai mici, după care să ajungem la zboruri externe. Cam ăstea ar fi etapele în care să începem să derulăm activitatea de operaționalizare a aeroportului.
Așa ar fi bine pentru că în felul ăsta și personalul care va fi angajat pe aeroport se va obișnui cu procedurile și cu activitățile. Dacă este să ne gândim la un nivel pe care și-l închipuie toată lumea, acela în care să ai curse cât mai multe destinații, eu zic că cel mai cinstit este 1 aprilie, un de program de vară anul viitor pe curse internaționale.” a spus Alexandu Anghel, coordonatorul proiectului Aeroportului Braşov. citat de brasov.net.
Reprezentanții CJ susțin că declarațiile directorului executiv Construcții SA, Adrian Homan, referitoare la poziționarea proastă a Aeroportului din cauza curenților puternici de aer dintre munți sunt nefondate.
„O firmă din Sibiu ar fi zis ceva de niște curenți de care această firmă eu v am spus domeniul este un domeniu specializat calificat. Toți putem să spunem ce le trece prin cap dar ar fi bine să fie și documentați înainte de a vorbi. Noi am făcut un studiu climatologic acum un an un an jumate tocmai pentru a vedea făcute ce am făcut și ne arăta direcția vântului și intensitatea vântului.
Vă spun că văd de la Brașov și vedeți foarte bine e vorba că avem multă ceață în zonă și poluare tocmai pentru că nu este vânt acesta este efectul de fapt vântul coborând sub munți practic se liniștește și intensitate maxim 14 noduri ceea ce este.
Sunt două direcții preponderente în timpul anului. Una este în lungul pistei și alta este puțin oblic dar mai mult de 14 noduri nu nu sunt așa este destul de climatologic și după noi după 9 noduri devine zborul periculos 9 spre noduri având transversal.
Asta e o problemă la aterizare. Deci informația aceasta nu e reală nu se vorbește nu are nicio susținere.” a declarat Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare al AIBG (Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav).