Allen Coliban, critici pentru Florin Cîțu: „Este un premier slab … nu a emanat nici siguranță, nici fermitate, nici leadership, ci doar atitudini reactive, populism, frică de presiunea publică și încordări de mușchi fără sens”

Last Updated on aprilie 15, 2021 Primarul Allen Coliban i-a transmis un mesaj premierului Florin Cîțu pe care-l critică pentru eliminarea din Guvern a lui Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan.

Allen Coliban:Gestul demiterii de azi nu a fost despre Vlad Voiculescu, ci despre nevoia unui premier slab de a părea puternic.
Greșelile lui Florin Cîțu ca prim-ministru în gestionarea crizei medicale au fost multiple: de la lipsa de susținere pentru reformele din Sănătate, la reacția de ascundere sub preș a datelor expuse de Vlad, la declarațiile iresponsabile cu privire la evoluția pandemiei și la relaxare (declarații ce au contrazis opiniile specialiștilor) și până la lașitatea de a demite un Secretar de Stat doctor în epidemiologie doar pentru că îți contrazice poziția politic-populistă.

Allen Coliban, critici pentru Florin Cîțu: „Este un premier slab ... nu a emanat nici siguranță, nici fermitate, nici leadership, ci doar atitudini reactive, populism, frică de presiunea publică și încordări de mușchi fără sens” 1

În cele trei luni de mandat, premierul Cîțu nu a emanat nici siguranță, nici fermitate, nici leadership, ci doar atitudini reactive, populism, frică de presiunea publică și încordări de mușchi fără sens. Oricât de priceput este la cifre, Florin Cîțu este un premier slab și departe de nivelul de leadership pe care funcția îl presupune.

Politic, demiterea ministrului fără consultarea coaliției reprezintă un afront și o eroare. Nominalizarea interimatului către vicepremier fără o discuție cu el în prealabil este un infantilism și arată lipsă de asumare. Dar mai grav decât atât este că politica guvernului Cîțu ajunge să fie dictată nu de specialiști, ci de extremiști, șoșoace și alte specimene agitatoare.

Miza acestui guvern nu ar trebui să fie procentele din sondaje, ci reformele de care România are nevoie. Vlad Voiculescu a continuat reformele pe care le-a început în mandatul tehnocrat și cele cuprinse în programul de guvernare al coaliției. Concursurile transparente de la Casele Județene de Asigurări de Sănătate au deranjat mafia din sănătate și l-au făcut indezirabil.

Reformele de care România are nevoie nu pot fi duse la îndeplinire de către un premier slab. Este nevoie de determinare și de leadership, iar când acestea lipsesc din fruntea Guvernului, este datoria Președintelui să intervină și să își joace rolul – acela de mediator, dar și de garant explicit al reformelor asumate de către coaliție. Aștept să văd acest semnal clar de la Cotroceni – acum ori niciodată”.

Previous Story

Video Brașov. Un șofer drogat a lovit 16 mașini! „Râdea, cânta si se agita, fiind nevoie de 4 polițiști care sa-l imobilizeze”

Next Story

Probleme la Aeroportul Brașov. Nu se va zbura din toamnă, poate de la anul, din primăvară. Ce spun autoritățile despre curenții din zonă