Brașov. 1.361 de vaccinuri anti-Covid, 1 raportat cu reacţii adverse

Last Updated on ianuarie 7, 2021 Vaccinare lentă și la Brașov. Doar 16% dintre persoanele înscrise pe liste au fost imunizate anti-COVID19. 1.361 de persoane din judeţul Braşov incluse în prima etapă a campaniei de vaccinare anti-Covid (lucrătorii din domeniul sănătăţii şi social – sistem public şi privat) s-au vaccinat în perioada 27 decembrie 2020 – 5 ianuarie 2021, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Conform aceleiaşi surse, dintre persoanele vaccinate, una a prezentat reacţii adverse minore, respectiv febră, frisoane, dureri musculare, care au dispărut, potrivit bzb.ro.
DSP Braşov a mai menţionat că până în 6 ianuarie 2021, în judeţul nostru au ajuns 2.255 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Brașov. 1.361 de vaccinuri anti-Covid, 1 raportat cu reacţii adverse 1

Reamintim că în 27 decembrie 2020, directorul DSP Braşov, dr. Andrea Neculau, a anunţat că „pe listele pe care le-am primit de la colegii din spitalele din judeţul Braşov sunt înscrişi 8.500 de oameni din rândul medicilor, asistenţilor, personalului auxiliar. Estimarea mea este că reprezintă în jur de 70%”.

Practic, luând în calcul datele reprezentantei DSP Braşov, rezultă că până în 5 ianuarie 2021 în judeţul nostru s-au vaccinat aproximativ 16% dintre persoanele înscrise pe liste.

În judeţul Braşov sunt amenajate 19 centre de vaccinare amenajate în unităţi sanitare din localităţile Braşov, Făgăraş, Codlea, Săcele, Zărneşti, Rupea, Victoria şi Sânpetru.

Previous Story

Pilotul Titi Aur explică cum se putea evita carambolul de pe centura Brașovului. „Vorbim de efectul de turmă”

Next Story

Vlad Voiculescu: „Doamna doctor Andreea Moldovan este de marți Secretar de Stat în Ministerul Sănătății. Este medic primar cu specializarea în boli infecțioase și medic specialist în epidemiologie”