Salvamont: „A fost semnalată prezența unui urs pe Drumul Vechi”. Cateva sfaturi pentru a evita interactiunea cu animalele salbatice

Last Updated on ianuarie 3, 2021 Salvamont anunță prezența unui urs pe Drumul Vechi, spre Poiana Brașov. Cei de la Salvamont prezintă cateva sfaturi pentru a evita interactiunea cu animalele salbatice.

Salvamont Poiana Brasov: „Si pentru ca am primit un apel prin Dispeceratul National Salvamont, in care o persoana semnala prezenta unui urs pe Drumul Vechi, va reamintim cateva sfaturi pentru a evita interactiunea cu animalele salbatice.

Salvamont: „A fost semnalată prezența unui urs pe Drumul Vechi”. Cateva sfaturi pentru a evita interactiunea cu animalele salbatice 1

In acest caz turistul se deplasa dupa lasarea intunericului.
1) Nu parasiti niciodata poteca marcata. Animalele salbatice evita zonele frecventate de oameni. Astfel minimizati riscul de a va intalni cu ele.
2) Nu mergeti singur pe munte. O simpla discutie cu partenerul este suficienta pentru a tine animalele salbatice la distanta. Puteti de asemenea sa strigati din cand in cand sau sa luati la dumneavoastra un fluier (un astfel de fluier se gaseste de regula la catarama de prins la piept a rucsacului)

3) Tineti cainii de companie legati in lesa. Acestia pot agita animalele salbatice si le pot trimite inspre dumneavoastra.
4) Luati cu dumneavoastra si tineti la indemana spray-ul pe baza de piper impotriva animalelor salbatice.

Acesta este foarte mic si compact (mai mic decat un deodorant obisnuit, se poate achizitiona de la magazinele cu specific vanatoresc) si poate fi de un real folos.
5) Evitati sa faceti plimbari seara tarziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active in aceasta perioada.

6) Daca aveti de gand sa campati cu cortul, nu o faceti in locuri izolate. Asigurati-va ca montati cortul intr-o zona de campare organizata si ca nu tineti niciun fel de mancare in acesta (animalele salbatice pot detecta chiar si mirosul conservelor nedesfacute). Hrana legati-o la inaltime undeva mai departe de cort. Nu mancati in cort sau in imediata apropiere a acestuia si spalati-va pe maini dupa ce luati masa pentru a indeparta orice urma de miros de mancare”.

Previous Story

7 braşoveni operaţi la mâini din cauza petardelor. Unul va fi amputat! Medicul Dan Grigorescu:Acesta este (doar la Brașov!) bilanțul “marii bubuieli” de Anul Nou 2020/2021”

Next Story

Brașov. 1.950 de doze de vaccin au pornit către centrele de vaccinare din județ, în cursul nopții dinspre 3 spre 4 ianuarie 2021