7 braşoveni operaţi la mâini din cauza petardelor. Unul va fi amputat! Medicul Dan Grigorescu:Acesta este (doar la Brașov!) bilanțul “marii bubuieli” de Anul Nou 2020/2021”

Last Updated on ianuarie 3, 2021 Medicul Dan Grigorescu de la Spitalul Județean a anunțat astăzi că 7 brașoveni inconștienți au fost răniți de petarde. Unul va fi amputat. Mulți cer interzicerea acestor petarde dar autoritățile nu le consideră un pericol.

Grigorescu Dan: „ȘAPTE!
7 internați numai la chirurgie plastică (fără a-i mai socoti pe cei de la Oftalmologie sau pe cei care au refuzat internarea).
7 destine deviate definitiv de la traiectoria normală.

7 braşoveni operaţi la mâini din cauza petardelor. Unul va fi amputat! Medicul Dan Grigorescu:Acesta este (doar la Brașov!) bilanțul "marii bubuieli" de Anul Nou 2020/2021” 1

7 x minim două operații în primă instanță (fără a le mai socoti pe cele de corecție sau optimizare a funcției mâinii).
7 mâini drepte ale unor dreptaci, dintre care una va fi sigur de amputat, alta de menținut cu chiu și vai ca element anatomic de inventar, iar restul doar de reparat la nivel funcțional mediu sau mediocru în condițiile lipsei “pieselor de schimb”.

Acesta este (doar la Brașov!) bilanțul “marii bubuieli” de Anul Nou 2020/2021.
Privindu-l de aproape, mă doboară nu atât oboseala celor peste 10 ore petrecute ieri și azi în sălile de operații, cât mai ales sentimentul inutilității semnalelor de alarmă pe care le-am tras și anul acesta cu toată greutatea credibilității mele profesionale.
Așa nu se mai poate!

Trebuie început altcumva pentru a-i putea păzi pe cei vulnerabili (ca să nu le zic altfel!) de astfel de nenorociri…
O fac chiar eu, acum și aici!

(…) Și distribuiti, că poate doar așa se va găsi cineva să înăsprească TOATĂ legislația privitoare la acest subiect, inclusiv a celei privind responsabilitatea costului îngrijirilor medicale acordate în aceste situații!

L.E.: Îmi completează abordarea colega mea Georgiana Iorga, care precizează: “Apropo de “petardații” de la plastică, mai sunt și cei de la ORL cu traumă sonoră. Majoritatea ajung purtători de proteză auditivă”.

Ei bine, imagini ale surzeniei nu am la dispoziție ca să îi pot șoca suplimentar pe decidenții în materie, care s-au dovedit până în prezent chiar mai surzi decât asurziții de sezon. Așa că, mă scuzaț’, vă rog!😎”

Previous Story

Primele 4 angajări la Aeroportul Brașov. „Vrem ca din anul 2021 aeroportul să fie funcţional”

Next Story

Salvamont: „A fost semnalată prezența unui urs pe Drumul Vechi”. Cateva sfaturi pentru a evita interactiunea cu animalele salbatice