Faliment. În centrul istoric al Braşovului s-au închis deja 4 localuri. „Breasla iese în piață! Versiunea 2.0. Oferim ceai țăranilor din piața Dacia, alături de prietenii din Breaslă”

Last Updated on noiembrie 19, 2020 Restaurantele din Brașov au mari probleme financiare iar Guvernul doar se preface că le ajută. Este și cazul cafenelei Tipografia care s-a închis tot așteptând ajutorul de la Guvern.  În centrul istoric al Braşovului s-au închis deja 4 localuri. Valentin Bărbat, proprietarul cafenelei, alături de alți proprietari de restaurante din Brașov, au început o campanie prin care oferă mese calde pentru comercianții din pieţe.

Tipografia a făcut o mică pauză. Nu de tot. Practic, ideea principală a noastră este aceea de a fi prezenți în comunitatea locală. Prin evenimente, prin diverse acțiuni sau concepte, prin produsele locale și muzica bună pe care le promovăm. Nu avem cum să facem aceste lucruri în interior, dar am găsit soluții.
Breasla iese în piață! Versiunea 2.0.
Faliment. În centrul istoric al Braşovului s-au închis deja 4 localuri. „Breasla iese în piață! Versiunea 2.0. Oferim ceai țăranilor din piața Dacia, alături de prietenii din Breaslă” 1

Oferim ceai țăranilor din piața Dacia, alături de prietenii din Breaslă.
Iar Tipografia este un mebru activ al Breslei Cârciumarilor Brașoveni”.

Valentin Bărbat, proprietarul cafenelei Tipografia, din Braşov, a strâns terasa şi a încuiat totul. Localul oferea peste 100 de tipuri de ceaiuri, 25 de sortimente de bere artizanală şi sendvişuri cu produse locale, anunță mediafax.

În primăvară angajaţii lui au intrat în şomaj tehnic. Între timp, Vali a depus dosar pentru granturi pentru capital de lucru, ajutor de la stat prin Măsura 2, pentru susţinerea activităţii.

Ca să beneficieze de ele e obligat să menţină toţi angajaţii, să nu îi concedieze, ba chiar să facă alte angajări.

„Nu avem voie să îi trecem în şomaj, am solicitat o derogare pentru că însăşi activitatea s-a întrerupt, deci avem nevoie de ajutor. Trebuie să menţinem angajaţii timp de 6 luni, dar banii nu ştim când vin. Se bat cap în cap lucrurile aici. Ne-am împrumutat din nou, dar nu ştiu cât mai reuşim lucrul ăsta. Suntem pe un loc eligibil, dar informarea e opacă din partea celor care se ocupă. Vin joi, la doi, peste un an, îţi faci o previziune, nu există aşa ceva din păcate”, mai spune sursa citată.

Granturile pentru capital de lucru sunt nerambursabile şi au fost oferite pe principiul primul venit, primul servit, iar maximul de ajutor este de 150.000 de euro.

Contează cifra de afaceri din 2019. între 5.000 şi 13.500 de euro, valoarea grantului va fi de 2.000 de euro. Dacă cifra de afaceri este între 13.501 şi 1.000.000 de euro, valoarea grantului va fi 15 % din aceasta, dar, nu mai mare de 150.000 de euro.

Cu încasări de doar 100 de lei pe zi şi acest local a fost închis. 8 angajaţi au intrat în şomaj tehnic.

Previous Story

Amendați. 16 braşoveni nu şi-au putut justifica prezenţa pe stradă după ora 23.00, alţi peste 231 prinși fără mască

Next Story

Brașov. Continuă scandalul parcărilor. „În momentul in care se introduce numărul de înmatriculare, dacă se tastează “BV”, tariful sa fie de 2 lei/oră, iar pentru celelalte județe să fie 3 lei”