Primăria Brașov de ce NU? Primăria Timişoara a cumpărat 85 de aparate de oxigen pentru spitale. La Spitalul de Boli Infecţioase Craiova se construieşte o nouă staţie de oxigen

Last Updated on noiembrie 6, 2020 Medicii din Brașov spun că nu mai au locuri de internare iar Primăria Brașov nu face nimic. La Timișoara, Primăria a cumpărat deja pentru spitale 85 de aparate de oxigen. Iar Primăria Craiova construiește la Spitalul de Boli Infecţioase o nouă staţie de oxigen.

Câți brașoveni trebuie să moară din lipsă de oxigen ca Primăria să facă ceva pentru spitale? Chiar nu este un pic de milă pentru cei care se chinuie acum să respire pentru că nu au stație de oxigen?
Primăria Brașov de ce NU? Primăria Timişoara a cumpărat 85 de aparate de oxigen pentru spitale. La Spitalul de Boli Infecţioase Craiova se construieşte o nouă staţie de oxigen 1
(foto arhiva)

85 de aparate, destinate îngrijirii pacienţilor, care au nevoie de oxigen suplimentar, au ajuns în spitalele din Timişoara implicate în lupta împotriva COVID 19. Concentratoarele de oxigen sunt necesare pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care dezvoltă simptome respiratorii moderat severe. Aparatele realizează o separare a oxigenului din aer de celelalte gaze, cu ajutorul unor filtre special, ce conţin Zeolit, anunță Adevarul. 

Aceste concentratoare pot să facă diferenţa între viaţă şi moarte pentru că, dacă un pacient cu o formă moderată are insuficienţă respiratorie, poate rapid să se degradeze şi să ajungă în Terapie Intensivă. Oxigenoterapia poate să împiedice acest lucru.

Nu toţi pacienţii care se internează beneficiază de oxigen. Şi, atunci, pentru a-i ajuta şi a avea toate paturile acoperite cu oxigenoterapie, pentru că oxigenoterapia face jumătate din tratament, deci 50 la sută din tratamentul pacienţilor cu COVID 19 necesită oxigenoterapie, împreună cu Linde Gaz, şi îi mulţumim şi domnului primar Dominic Fritz că ne-a ajutat în acest demers al nostru, am adus aceste concentratoare.” spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeş Timişoara.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat, vineri, că la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din municipiu se construieşte o nouă staţie de înmagazinare a oxigenului, întrucât cele două existente nu mai fac faţă solicitărilor în condiţiile creşterii numărului cazurilor de bolnavi cu COVID-19, relatează G4 Media. 

„Eforturile administraţiilor locale au fost foarte, foarte mari. Toate costurile pandemiei, însemnând aparatele PCR, prevenirea în şcoli, susţinerea unităţilor medicale aflate în administrarea Primăriei Craiova, au fost suportate din bugetul local. Guvernul a spus că le va suporta, dar până acum nu s-a întâmplat acest lucru.

La ora asta construim, nici noi nu ştim cum, ne rugăm de unul şi altul, o staţie de înmagazinare a oxigenului la Spitalul ‘Victor Babeş’, pentru că sunt situaţii în care oxigenul din cele două staţii, plus oxigenul din tuburi este insuficient.

Se consumă până la 68-70 litri de oxigen pe oră de către un bolnav. Prioritatea noastră va fi în continuare sănătatea, dar ne trebuie bani şi pentru investiţii, pentru că nu se ştie cât o să dureze această pandemie. Sunt deja discuţii la Banca Mondială că s-ar putea ca pandemia să dureze până în 2025”, a declarat Mihail Genoiu, într-o conferinţă de presă.

Advertisements
Previous Story

Focar la Spitalul Județean Brașov. 30 de medici și asistente sunt infectate

Next Story

Brașov. George Scripcaru i-a umilit pe Allen Coliban și Adrian Veștea. A fost ales președinte al Comisiei de Urbanism. Discursul anti-corupție al USR Brașov s-a topit ca prin farmec