Brașovul focar de infectări cu coronavirus. Autoritățile explică de ce. Ministrul Sănătății, Prefectul, șefa DSP

Last Updated on iunie 11, 2020 Autoritățile naționale și locale au ieșit la explicații după ce Brașovul a urcat pe locul trei în ceea ce privește numărul de persoane infectate. Sunt 923 de persoane infectate, 33 depistate pozitiv în ultimele 24 de ore.

Ministrul Sănătății spune că numărul mare de infectări se datorează unei testări extine.

” Avem cazuri asimptomatice care transmit. La Braşov, agentii economici şi-au testat muncitorii şi am văzut rezultatele”, spune Nelu Tătaru

Brașovul focar de infectări cu coronavirus. Autoritățile explică de ce. Ministrul Sănătății, Prefectul, șefa DSP 1

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat pentru BizBrașov că nu se ia în calcul carantinarea chiar dacă a existat această creștere. „Doar evaluăm epidemiologic, monitorizăm și internăm”, ne-a declarat ministrul Sănătății.

Prefectul judeţului, Cătălin Văsii, a prezentat câteva posibile explicaţii, anunță brasovultau.ro.

„Suntem un judeţ cu mare impact turistic, cu mare afluenţă de vizitatori, lucru pe care l-am constatat de la ridicarea stării de urgenţă. Cel puţin în ultimele două weekend-uri au fost numeroşi turişti. Acest lucru care a dus la un nivel ridicat de expunere, mai ales că, din păcate, unii dintre noi nu au înţeles că trebuie să respectăm măsurile de precauţie. Aceasta poate fi o posibilă explicaţie”, a precizat prefectul.

De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că Braşovul este un judeţ foarte urbanizat, cu o populaţie tânără la nivel urban şi cu multe societăţi comerciale ce au numeroşi angajaţi. „Aceştia reprezintă doar câţiva factori care, considerăm noi, au dus la creşterea numărului de infectări”, a continuat explicațiile prefectul judeţului, Cătălin Văsii.

Directorul DSP a precizat că în acest moment se manifestă un val epidemic în judeţul nostru: „Acest lucru l-am semnalat încă de la începutul lunii mai, când am înregistrat creşteri constante. Tendinţa s-a menţinut şi suntem într-un proces de acumulare de cazuri constant”.

Totodată, ea a menţionat că, în urma analizelor DSP Braşov, cazurile s-au manifestat pe raza întregului judeţ, fiind identificate mici focare în familii sau colectivităţi.

Probleme, a mai spus Andrea Neculau, directorul DSP, au apărut şi „în colectivităţi pe care nu ni le-am fi dorit atinse de boală, respectiv azilele de bătrâni. „Un lucru pe care am reuşit să-l controlăm foarte bine pe durata stării de urgenţă, acum nu reuşim să o facem atât de bine, pentru că la azilele de bătrâni personalul nu mai este carantinat în instituţii ci este liber să se întoarcă acasă, în comunitate, unde, dacă nu respectă măsuri ferme şi stricte de siguranţă, la întoarcerea în azile poate să transmită boala. În ciuda faptului că aceste instituţii testează personalul la intrare, ştim cu toţii că testul poate să surprindă un moment de fals negativ, care, ulterior se dovedeşte a fi unul pozitiv, ceea ce s-a şi întâmplat”.

Un factor care a dus la creşterea numărului de cazuri este şi testarea masivă, a mai explicat directorul DSP Braşov. „Judeţul Braşov are multe cazuri pentru că a şi «căutat» multe cazuri

. Noi am făcut testare extinsă. Testarea s-a făcut şi în afara cazurilor cu suspiciuni, din dorinţa oamenilor de a afla dacă sunt sau nu infectaţi, sau a instituţiilor care au derulat programe de screening. Aceste lucruri au dus la testarea extinsă şi la identificarea unor cazuri aflate în faza asimptomatică a bolii”, a mai spus directorul DSP.

Advertisements
Previous Story

Spitalul Regional Brașov blocat de Târgu Mureș, cu ajutorul Bucureștiului. PNL Brașov ce face? Medicul Dan Grigorescu: „Punct și (din păcate) de la capăt!  În prezent, totul pare înghețat. Pentru că, deși avem terenul, nu mai avem spitalul, cât timp Regionalul de Brașov a fost trecut pe linie moartă printr-o decizie ministerială…”

Next Story

Aeroportul Brașov. „Au “apărut” stâlpii de rezistență de la terminalul de pasageri! Cota 0 este gata! Continuăm să lucrăm la parter și etajul 1!”