Last Updated on iunie 3, 2020 Brașovul este frumos de vizitat, dar să nu stai prea mult prin el. Calitatea serviciilor pentru brașoveni este în unele cazuri jenantă.
Flavia Boghiu: „Epidemia de Coronavirus ne-a arătat (încă o dată) cât de important este sistemul medical și buna sa funcționare.
Vă povesteam la începutul anului despre Centrele de permanență și rolul acestora în degrevarea sistemului de preluare a urgențelor medicale minore, mai ales când pacientul are nevoie să fie consultat în afara orarului medicului de familie, dar cazul nu este atât de grav. Serviciile sunt gratuite și mai mult decât atât, la aceste centre se pot prezenta și persoanele neasigurate.
Timișoara are 17 centre de permanență, Oradea 8, pe când în Brașov avem doar 3. (MED-FAM ASTRA – Strada Aurorei, nr. 7, MEDO – Strada Cicoarei, nr. 8A, Cab. Dr Foltis Iulia – Bartolomeu, Avantgarden, Strada Albatrosului, nr.8).
Chiar dacă serviciile efectuate în Centrele de permanență se decontează de la bugetul de stat prin Casa de Asigurări, spațiul în care funcționează acestea poate fi pus la dispoziție de către autoritățile locale, prin Hotărâre de Consiliu Local. Mai mult decât atât, Consiliul local poate pune la dispoziția Centrului de permanență și autospecială de consultații la domiciliu.
Avem nevoie de autorități care să înțeleagă nevoile comunității, să țină pasul cu vremurile și să asigure cetățenilor access facil la servicii de bază de calitate.
Sunt curioasă câți dintre noi știu de Centrele de permanență sau dacă ați apelat vreodată la serviciile acestora.
Lasă-mi răspunsul tău în comentarii, precum și zona în care consideri că ar trebui să se înființeze acestea”.