Allen Coliban: „Mii de brașoveni se plâng de ani de zile ca în Brașov pute. Ani la rând, autoritățile au fost surde. Acum 2 zile a trecut inițiativa USR (al cărei co-semnatar sunt) cu privire la introducerea H2S (hidrogen sulfurat) în Anexa 1 la legea calității aerului. Practic, H2S va fi parte din parametrii ce vor fi monitorizați/evaluați în toate aspectele ce țin de calitatea aerului”

Last Updated on mai 17, 2020 Allen Coliban atrage atenția că mii de brașoveni au fost lăsați de autorități să inhaleze gaze periculoase de la groapa de gunoi.

Allen Coliban: „Mii de brașoveni se plâng de ani de zile ca în Brașov pute. Ani la rând, autoritățile au fost surde.
În calitate de președinte al Comisiei de Mediu din Senat m-am preocupat constant de subiect. Am participat personal la verificările gropilor de gunoi din Brașov, Chitila sau Cluj.

Allen Coliban: „Mii de brașoveni se plâng de ani de zile ca în Brașov pute. Ani la rând, autoritățile au fost surde. Acum 2 zile a trecut inițiativa USR (al cărei co-semnatar sunt) cu privire la introducerea H2S (hidrogen sulfurat) în Anexa 1 la legea calității aerului. Practic, H2S va fi parte din parametrii ce vor fi monitorizați/evaluați în toate aspectele ce țin de calitatea aerului” 1

Acum 2 zile a trecut inițiativa USR (al cărei co-semnatar sunt) cu privire la introducerea H2S (hidrogen sulfurat) în Anexa 1 la legea calității aerului. Practic, H2S va fi parte din parametrii ce vor fi monitorizați/evaluați în toate aspectele ce țin de calitatea aerului.

Încă de acum 3 ani, Ministerul Sănătății recunoștea că ”hidrogenul sulfurat este un asfixiant având efect de blocare a centrului respirator și, secundar, de formare a unui complex cu hemoglobina”.

Gropile de gunoi neconforme sunt un factor important de eliberare în atmosfera a H2S. De aici și mirosurile urâte din localitățile românești. Brașovul, din nou, și în acest top nedorit.

Poate dacă ani de zile nu a existat grijă proactivă pentru brașoveni din partea autorităților, acum, cu legea în mână, situația se va schimba”.

Previous Story

Brașov. 264 de persoane vindecate de coronavirus. 44,4% rata de vindecare

Next Story

Brașov. A murit Horia Stancu, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, la doar 29 de ani. Onelia Pescaru: „Horia Stancu pleacă, la 29 de ani, lăsând în urmă tinerețea, speranța, iubirea… Și pe Mihnea, care are doar zece luni. Șeful tinerilor social- democrați de la Brașov era- ce crunt sună trecutul!!!- OM bun. Era șef fain si …”