Last Updated on octombrie 20, 2019 Cei care doresc să stopeze tăierea a 8,000 de copaci de pe Tâmpa sunt invitați astăzi la un eveniment deosebit. Primăria și PNL Brașov doresc să taie acești copaci pentru construcția unui drum care apoi să fie asfaltat. Așa cum s-a întâmplat deja în Poiană.
Îmbrăţişând Copacii | Împreună salvăm pădurea (Proiect FOTO)
Sunt Victor Cristescu, fotograf din Braşov.
Vă invit la o plimbare pe Tâmpa, în locurile unde vor avea loc defrişările necesare construcţiei drumului forestier Goriţa.
Pe parcursul ieşirii voi realiza imagini cu cei prezenţi îmbăţişând copacii ce urmează a fi tăiaţi, galerie foto ce are menirea unui manifest public pentru conservarea pădurii şi potecilor din jurul Braşovului.
Vom începe de la Pietrele lui Solomon, de unde vom urca “La Băncuţe” pe poteca deasupra Văii cu Apă şi prin Poiana lui Brâncă. De acolo purcedem spre Poiana Stechil, terminând cu coborârea spre Fântâniţa Dreptăţii pe poteca paralelă cu cruce albastră.
Locul întâlnirii este în parcarea de la Pietrele lui Solomon la ora 13.00, Duminică, 20 Octombrie”
Horia Stancu: „Doamnelor şi domnilor consilieri locali, facem un apel la bunul dumneavoastră simț și la buna credință și va rugăm frumos să vă rezervați câteva minute pentru a privi cu atenție pozele de mai jos.
Toate pozele prezintă potecile ce urmează a fi distruse de drumul forestier Gorița. Poate că nu ați ajuns pe aceste poteci şi poate că nu ați ştiut că ele vor fi distruse de forestierul Gorița. Se poate ajunge pe aceste poteci în mai putin de 15 minute pornind din Şchei, mergând pe strada Fântâniței.
Braşovul fiind poate singurul oraş mare din România unde astfel de poteci sunt la o aruncătură de băț de centrul oraşului. De fapt, aceste poteci, dacă ar fi ingrijite si amenajate puțin, ar putea constitui aleile unui parc.
Braşovul putându-se mândri cu cel mai mare parc natural din România. Acest parc ar putea fi o atracție turistică pe care nici un alt oraş din România nu ar putea să o producă. În loc să distrugem acest potențial turistic unic, distrugând ireversibil aceste poteci, nu ar fi mai bine să investim într-o pădure parc cum nu mai există în România?
Stă în puterea dumneavoastră să faceți acest lucru. Pasul 1: Retrageți-vă susținerea pentru drumul forestier Gorița. Pasul 2: Demarați proiectul Parcul Natural Braşov în care se vor conserva potecile existente, se vor marca potecile nemarcate, se vor amenaja accesorii specifice unui parc natural – băncuțe, puncte de observare, panouri informative, etc.
Pe termen lung, Braşovul va avea enorm de câştigat în comparație cu beneficiile promise de forestierul Gorița. Orice drum forestier niciodată nu va declasa in frumusețe, atracție turistică şi valoare naturală poteci line ce străbat un parc-pădure natural. Braşovul nu se va mai putea promova ca fiind un oraş ce are în inima sa un parc natural cu poteci-alei, pentru că aceste poteci nu vor mai exista decât în pozele ce vor sta mărturie că au străbatut cândva pădurea. Distrugerea potecilor nu va fi uitată uşor”.