Last Updated on septembrie 24, 2019 Trotuarele din Brașov sunt sub orice critică. O simți atunci când mergi cu căruciorul de copii. Pline de șanțuri, strâmbe, înguste, blocate de mașini. Pentru primărie contează doar șoselele. Pietonii trebuie să învețe să se teleporteze, cumva.
Nelu Corbu: „Hai sa imi mai exprim inca o nemultumire, una dintr-o lista lunga, legata de cum se fac lucrurile prin Brasov.
Trotuarele din Brașov au ca si căptușeală același asfalt monoton, crăpat pe alocuri cu șanțuri săpate si acoperite, cu zone neterminate. De aici se reflecta si lipsa respectului fata de pietoni, semnalat chiar si prin desfiintarea in serie a trecerilor de pietoni in zone intens tranzitate sau prin ingustarea trotuarului pana la imposibilitatea folosirii lui, multe dintre trotuare fiind folosite doar pentru a parca masini pe ele.
Arhitectura nu inseamna doar cladiri baroce, arhitectura urbana poata fi data chiar si de un pavaj. Pavajul nu trebuie tratat ca o banalitate urbana.
Cred ca majoritatea dintre noi, la orice plimbare pe strada, 50% din timp suntem cu atentia fixata pe pamant. Cel mai putin privim mai sus de parterul imobilelor. Cum arata la noi strazile si trotuarele fata de Europa Centrala si de Vest si mai nou fata de unele trotuare din unele orase din Romania?
In orasele vestice se observa lipsa betonului si a asfaltului in zonele pietonale, folosirea materialelor de constructii valoroase (gen piatra cubica din andezit, bazalt sau granit sau biscuiti de calitate), si combinarea lor in mod placut trecatorului, care se plimba de fapt pe un mozaic, este intr-adevar atragator. Avantajul unei zone pavate calitativ este ca ofera plus valoare unei zone fara personalitate urbanistica.
La noi, trotuarele, la nivel de finisaje, lasa mult de dorit, unii ar spune ”dar macar nu avem noroi”, nu, n-avem, dar am ramas cu balti. Vreti sa vedeti ce face o administratie din Romania cu niste pietre de pavaj?
Va dau, inca odata, exemplul Oradiei(Clujul, Blajul, Sibiul, Sinaia, vin tare din urma)”