Deputatul Andronache Gabriel (PNL Brașov): „Recursul compensatoriu, canalul prin care infractorii scapă de pușcărie trebuie blocat! Oare interesul PSD de protejare a infractorilor este mai presus de dreptul la siguranță publică, sau de dreptul la viață și integritate fizică al cetățenilor români?”

Last Updated on septembrie 24, 2019 Deputatul Andronache Gabriel (PNL Brașov) le cere celor de la PSD să renunțe la recursul compensatoriu care a dus la eliberarea mai repede a mii de pușcăriași din închisori.

Andronache Gabriel: „Recursul compensatoriu, canalul prin care infractorii scapă de pușcărie trebuie blocat!

Oare interesul PSD de protejare a infractorilor este mai presus de dreptul la siguranță publică, sau de dreptul la viață și integritate fizică al cetățenilor români?
《Faptele de arme》 ale PSD arată că da! PSD pune interesul propriu, 《interesul de gașcă》 mai presus de drepturile cetățenilor români.

Deputatul Andronache Gabriel (PNL Brașov): „Recursul compensatoriu, canalul prin care infractorii scapă de pușcărie trebuie blocat! Oare interesul PSD de protejare a infractorilor este mai presus de dreptul la siguranță publică, sau de dreptul la viață și integritate fizică al cetățenilor români?” 1

Adresez încă un apel parlamentarilor PSD să se trezească și să susțină adoptarea legii de abrogare a recursului compensatoriu. Legea prevede o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului când ar deveni efectivă abrogarea, perioadă în care Guvernul Dăncilă să adopte reglementările legale și să ia măsurile concrete necesare pentru a aduce sistemul penitenciar la standardele impuse de CEDO:

demararea construcției de penitenciare noi pentru a le închide pe cele care nu mai pot fi reabilitate, reabilitarea penitenciarelor existente pe corpuri de clădire, multiplicarea numărului de consilieri de probațiune până la 5000 de consilieri, reglementări pentru supravegherea postcondamnatorie a criminalilor și a violatorilor. Sunt doar câteva măsuri din seria celor care ar trebui luate.

Prima ocazie a PSD-ului de a demonstra că a înțeles mesajul românilor din 26 mai 2019 va fi marți, 24 septembrie 2019, când la cererea PNL se va dezbate, în Comisia Juridică, proiectul de lege de abrogare a recursului compensatoriu!”

Recursul compensatoriu, legea controversată care a eliberat mii de infractori din închisori, este discutat în Comisia juridică din Camera Deputaților, anunță Realitatea TV. În timp ce deputații USR și PNL cer abrogarea de urgență, aleșii pesediști solicită un punct de vedere de la Ministerul Justiției și de la CSM.

Previous Story

Brașov. George Scripcaru: Transport pentru elevi și din Tractorul, Triaj-Hărmanului și din Bartolomeu către centrul istoric

Next Story

(Foto) Nelu Corbu: „Trotuarele din Brașov au ca si căptușeală același asfalt monoton, crăpat pe alocuri cu șanțuri săpate si acoperite, cu zone neterminate…In orasele vestice se observa lipsa betonului si a asfaltului in zonele pietonale, folosirea materialelor de constructii valoroase (gen piatra cubica din andezit, bazalt sau granit sau biscuiti de calitate), si combinarea lor in …”