Spitalul Regional Brașov, o nouă etapă. Medicul Florin Orțan: „Și pot fi acuzat fără probleme că nu ratez prilejul de a lăuda Guvernul pe care, că parlamentar, îl susțin din Senatul României. Ministerul Sănătății, prin neobosita Sorina Pintea lucrează în toate spitalele brașovene. Vorbim despre…”

Last Updated on iunie 25, 2019 Viorica Dăncilă a anunțat zilele trecute că nu mai are bani pentru construcția de spitale Regionale, i-a cheltuit pe toți pe hârtii: 130 de milioane de euro. Și hârtiile nu sunt finalizate. Este vorba de spitalele Cluj, Iași, Craiova.
Brașovul a aplicat o altă strategie, a început o colaborare cu BERD și a încercat să reducă la minim implicarea Guvernului în proiect. Ieri a fost prezentat un studiu de prefezabilitate plătit de BERD cu 2,5 milioane de euro. Urmează pasul cel mai important, studiul de fezabilitate. Se va face o licitație pentru desemnarea firmei de consultanță. Nu se știe cât va costa și cine va da banii, cert este că aici Viorica Dăncilă a blocat cele 3 spitale regionale care trebuiau să fie construite cu fonduri europene. Sperăm că Brașovul nu va fi blocat.

Medicul Florin Orțan: „Spitalul Clinic Regional de Urgență Brașov este proiectul care evoluează cel mai rapid, dintre cele pe care și le doresc brașovenii. Prezentarea studiului de prefezabilitate, în ședința Consiliului Local de astăzi este o radiografie, la propriu și la figurat, a modului în care se va ridica viitorul templu al sănătății brașovene. La aceeași masă au stat, și de această dată, factorii implicați.

Spitalul Regional Brașov, o nouă etapă. Medicul Florin Orțan: „Și pot fi acuzat fără probleme că nu ratez prilejul de a lăuda Guvernul pe care, că parlamentar, îl susțin din Senatul României. Ministerul Sănătății, prin neobosita Sorina Pintea lucrează în toate spitalele brașovene. Vorbim despre...” 1

Că este vorba despre reprezentanții Ministerului Sănătății, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Primăriei Brașov, ai BERD, parlamentari, toți avem aceeași calitate: suntem parteneri in acest proiect și ne aducem contribuția in domeniul fiecăruia de expertiză. În acest efort sunt și consilierii locali, iar aici as vrea să-mi felicit colegii din PSD, pentru că înțeleg că opoziția se făceau punând umărul, mai ales când e vorba despre beneficiul brașovenilor.

Și Ministerul Fondurilor Europene e un actor venit recent în acest proiect, aproximativ de când portofoliul a fost preluat de colega mea Roxana Mînzatu. Deja se bate pentru aeroport, dar a identificat o soluție și pentru Spital.

Parteneriatul Public-Privat nu va însemna doar angrenarea resurselor financiare ale comunității, prin BERD, ci și fonduri europene care vor fi accesate și vor veni în completarea finanțării. Este un model care a funcționat în Polonia, țara exemplu pentru noi, în privința absorbției banilor UE.

Și pot fi acuzat fără probleme că nu ratez prilejul de a lăuda Guvernul pe care, că parlamentar, îl susțin din Senatul României. Ministerul Sănătății, prin neobosita Sorina Pintea lucrează în toate spitalele brașovene. Vorbim despre dotări de milioane de euro care ajung inclusiv în Spitalul Clinic Județean de Urgență, dar în același timp asigură suportul necesar construirii celui Regional. Și se încadrează perfect în echipă mare, în care, precum spuneam, fiecare vine cu ce știe mai bine.

Exact ca într-o echipă de medici și asistente într-o sală de operații”.

În total, vor fi 854 de paturi la toate specialitățile. Suprafața totală alocată saloanelor și secției de terapie intensivă va fi de 5.029,1 mp, anunță bzb.ro.

Subsolul va avea o suprafață totală de 11.196 mp, dintre care 9635,6 mp vor fi alocați spațiilor de depozitare, echipamentelor informatice și vestiarelor pentru personal.

Parterul va avea o suprafață de 34.724 mp, inclusiv un heliport pentru elicoptereEurocopter EC-135, care pot transporta 6 persoane. Din suprafața totală, 9.381 mp vor fi alocați alocați saloanelor cu paturi. La parter se vor afla primul triaj al pacienților (674 mp) și departamentul de urgențe (852,1mp), o farmacie, zona ambulatorie (5.248 mp), cu clinică ambulatorie, clinici specializate și îngrijire medicală de zi, zonă de servicii de medicină generală, imagistică medicală și endoscopie (5.707,7 mp), un laborator medical (570 mp), precum și zonă de magazine și restaurante (5.000 mp ).

Etajul al doilea, în suprafață totală de 16.433 mp va cuprinde spațiile pentru chirurgia de zi (989,3 mp), serviciile chirurgicale (1.631,5 mp), cardiologia invazivă și non-invazivă (1295,5 mp), clinica de nurologie (291,9 mp), unitatea de terapie intensivă (3,147,2 mp) și sălile de operație (3.990,4 mp).

La etajul al treilea, de asemenea cu suprafața totală de 16.433 mp, se vor afla anexele (3.000 – 4.000 mp), o zonă rezidențială (855,4 mp), o zonă destinată recuperării (850,2 mp), zona administrativă (1.167,4 mp), cea destinată cercetării, educației și pregătirii profesionale (390 mp), o zonă destinată serviciului de ambulanță (180,7 mp) și o unitate de întreținere tehnică și service (4.560 mp).

Ca număr de paturi, unitatea a fost structurată astfel: ATI – 60 de paturi,afecțiuni ale capului și gătului – 50 paturi, Neurochirurgie – 50 paturi, Oftalmologie – 14 paturi, ENT – 15 paturi, Chirurgie maxilo-facială – 25 paturi, Pneumologie – 10 paturi, Chirurgie toracică – 20 paturi, Chirurgie cardiovasculară – 17 paturi, Gastroenterologie – 10 paturi, Nefrologie – 23 de paturi, Urologie – 60 paturi, Chirurgie generală – 75 paturi, Ortopedie – 65 paturi, Chirurgie Plastică – 20 paturi, Unitate arși – 12 paturi, Chirurgie vasculară – 15 paturi, Dermatologie și boli venerice – 6 paturi, medicină internă – 80 paturi, Endocrinologie IDDM/NIDDM, Boli metabolice și de nutriție – 20 paturi. Alergologie și imunologie – 5 paturi, Hematologie – 25 de paturi, Cronici/Acuți psihiatrie – 5 paturi, Chirurgie pediatrică – 15 paturi, Pediatrie – 25 paturi, terapie intensivă pediatrie – 20 paturi, obstetrică-ginecologie – 25 paturi, Neonatologie – 12 paturi, Oncologie -25 paturi.

Amplasamentul noului spital va fi în vecinătatea Institutului de Cercetare – Dezvoltare al Cartofului, în zona unde Ocolitoarea Brașov intersectează E68 (spre Ghimbav). Distanța poate fi străbătută cu mașina, din centrul orașului până la locația propusă, în 10 minute, iar cu ambulanța, timpul până la spital este de 5 minute.

Advertisements
Previous Story

George Scripcaru vs Emil Boc. Clujul construiește parcuri în fiecare cartier, Brașovul distruge Parcul Central. Cristian Macedonschi: „Arh. Gruia Hilohi mi-a deschis ochii si mi-am dat seama ca Primăria Brașov nu iubește parcurile si spatiile verzi pentru brașoveni!”

Next Story

Erwin Albu: „Daca astăzi Compania Apa Brașov nu începe serios remedierea problemei de la intersecția Freziei-9 Mai am dispus prima amenda de 8.000 de lei. Si voi continua. Spalare de rufe in public pe Facebook – Un mesaj scurt catre Compania Apa Brasov”: