George Scripcaru vs Emil Boc. Clujul construiește parcuri în fiecare cartier, Brașovul distruge Parcul Central. Cristian Macedonschi: „Arh. Gruia Hilohi mi-a deschis ochii si mi-am dat seama ca Primăria Brașov nu iubește parcurile si spatiile verzi pentru brașoveni!”

Last Updated on iunie 24, 2019 Brașovul a preluat modelul de la București și distruge tot verdele în numele parcărilor și mașinilor. Clujul, mai apropiat de Viena decât de București, implementează o nouă strategie: mai mult verde în oraș. Primarul Clujului este gata să facă exproprieri pentru construcția de parcuri în cartiere!

Parcurile Clujului sunt reamenajate, iar în cartiere ce duc lipsă de spații verzi municipalitatea caută să cumpere teren: “Legea s-a schimbat și ne permite să facem exproprieri”.

George Scripcaru vs Emil Boc. Clujul construiește parcuri în fiecare cartier, Brașovul distruge Parcul Central. Cristian Macedonschi: „Arh. Gruia Hilohi mi-a deschis ochii si mi-am dat seama ca Primăria Brașov nu iubește parcurile si spatiile verzi pentru brașoveni!” 1
“Suntem într-o plină procedură de analiză și de pregătire a documentanției de cumpăra terenuri pentru a realiza parcuri în cartiere cu zone deficitare, capul de afiș este Bună Ziua. Vom avea acolo un parc de cel puțin 6-8 hectare de teren. Vom achiziționa terenuri pentru parcuri, pe lângă cele aflate în lucru. Legea ne permite, ăsta e un lucru nou. Până acum nu ne-a permis legea să expropriem pentru parcuri”, a declarat edilul Clujului, la ZIUA LIVE.

Cristian Macedonschi: „Arh. Gruia Hilohi mi-a deschis ochii si mi-am dat seama ca Primăria Brașov nu iubește parcurile si spatiile verzi pentru brașoveni!

„Cristian Macedonschi, după cum vedeţi, la acest moment s-a ajuns ca exact jumătate din cât era parcul în 2004 (parcul mare + parcul mic) să fie deja construit sau transformat în parcele de construcţie. Strada 13 Decembrie fusese abuziv înscrisă în cartea funciară cu o bucată de parc împreună, iar acum doar au rectificat situaţia şi pe teren…“ a scris Gruia Hilohi.

George Scripcaru vs Emil Boc. Clujul construiește parcuri în fiecare cartier, Brașovul distruge Parcul Central. Cristian Macedonschi: „Arh. Gruia Hilohi mi-a deschis ochii si mi-am dat seama ca Primăria Brașov nu iubește parcurile si spatiile verzi pentru brașoveni!” 2

Eu am observat in timp ca Primaria Brasov nu iubeste nici pietonii la modul cum gestioneaza trecerile de pietoni prin oras si nici Biciclistii la modul cum realizeaza pistele pentru biciclisti prin oras!

Gestionarea orasului pur si simplu nu mai corespunde normelor si cerintelor actuale si de dezvoltare ale oraselor moderne si inteligente.

Am zis!

Previous Story

Brașov. Te oferi? Erwin Albu: „Caut voluntari pentru aceasta lucrare. Îmi este rușine de cum arata aceste trepte si voi plăti din propriul buzunar (din primul salariu de viceprimar, ca tot se poarta urarea “acum trebuie sa faci cinste”, iată “cinstea” ) materialele necesare pentru reparația urgenta, dar e nevoie de cineva priceput. Urgenta mare. Astept …”

Next Story

Spitalul Regional Brașov, o nouă etapă. Medicul Florin Orțan: „Și pot fi acuzat fără probleme că nu ratez prilejul de a lăuda Guvernul pe care, că parlamentar, îl susțin din Senatul României. Ministerul Sănătății, prin neobosita Sorina Pintea lucrează în toate spitalele brașovene. Vorbim despre…”