Last Updated on iunie 24, 2019 Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Braşov a început vineri operaţionalizarea ultimelor şase sirene de alarmare a populaţiei la care s-au efectuat lucrări de modernizare.
Procedura presupune şi pornirea dispozitivelor, pentru perioade foarte scurte, dar la puterea maximă, scrie bzb.ro.
„Testele de funcţionare a sirenelor vor continua şi în perioada 23-25 iunie. În acest sens, vor fi acţionate prin pornirea sirenelor pe durate scurte de timp pentru verificarea sensului de rotaţie, a modurilor de comunicare, semnalizarea erorilor şi diagnosticare sistem.
Rugăm ca populaţia să nu intre în panică, aceste acţiuni fiind doar simple teste de funcţionare”, a anunţat Primăria Braşov.
Sistemul de alarmare publică al Municipiului Braşov, compus din 32 sirene electrice de 5,5 kW şi 18 sirene electronice, a fost modernizat prin achiziţia de cofrete de comandă care conţin câte 4 interfeţe de comunicaţii, respectiv GSM, Radio, Internet şi circuit telefonic.
„În acest an au fost modernizate ultimele 6 sirene electrice de 5,5 kW, astfel încât, în acest moment avem un număr de 40 sirene centralizate, care pot fi acţionate prin radio sau GSM, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a mai anunţat Primăria Braşov.
Care sunt semnalele standard de alarmare a populaţiei:
– „Alarmă la dezastre” – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele
– „Alarmă aeriană” – compus din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele
– „Alarmă prealarmă aeriană” – compus din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
– „Încetare alarmă” –compus dintr-un sunet continuu , de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute