Aeroportul Brașov. Momentul Adevarului. Ce companie va prelua administrarea. Adrian Veștea: „„Legislația națională prevede ca administrația unui patrimoniu să fie făcută prin …”

Last Updated on martie 19, 2019 Momentul Adevărului se apropie pentru Aeroportul Brașov. Legea obligă Consiliul Județean să caute o firmă care să administreze Aeroportul, nu poate înființa o firmă proprie. Trebuie făcută o licitație. La această licitație se va vedea starea reală a Aeroportului deoarece firmele participante vor cere toate datele care au stat la baza construcției.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a scris pe Facebook: „Legislația națională prevede ca administrația unui patrimoniu să fie făcută prin concesiune ceea ce presupune o licitație pentru selectarea unui concesionar.

Aeroportul Brașov. Momentul Adevarului. Ce companie va prelua administrarea. Adrian Veștea: „„Legislația națională prevede ca administrația unui patrimoniu să fie făcută prin ...” 1

Consiliul concurenței, prin reglementările europene, prevede că începând cu anul 2023 aeroporturile nu mai au voie să primească ajutor de stat. În primii ani de funcționare, când veniturile generate de activitate aeroportuară nu sunt suficiente pentru acoperirea cheltuielilor, finanțarea afacerii este o normalitate pentru un operator privat dar ar fi considerat ca ajutor de stat, deci o ilegalitate, pentru Consiliul Județean.

Concesionarea Aeroportului Brașov este o premieră națională și urmează o tendință europeană care aduce o serie de beneficii atât Consiliului Județean cât și Aeroportului. Un operator privat poate aduce parteneri, operatori aerieni, destinații, agenți de turism ceea ce oferă o maturizare rapidă aeroportului și beneficii pentru zonă.

Mai mult, aducerea unui operator privat scutește Consiliul Județean de un efort financiar având în vedere că un operator privat poate asigura și finanțarea investițiilor când capacitatea aeroportului va atinge un maxim.

Pașii principali pentru concesionare sunt următoarele: selectarea unui consultant, procedura de licitație, selectarea operatorului, semnarea contractului și predarea managementului”

Previous Story

Foto Brașov. De ce se taie copacii tineri, sănătoși, dintre blocuri? Vrem parc în zona IUS-Lubrifin-Lemexim: „In timp ce pe aceasta pagina militam pentru crearea unui parc de dimensiuni mari in Brasov in ideea de a mai stopa efectele poluarii aerului, Primaria alege sa …”

Next Story

Brașov. Marius Vintila: „Mai ales în weekend, la Pietre răsună maneaua, iar cocalarul îi fericit. Sâmbăta și duminica a devenit aproape imposibil să te mai apropii, chiar și pe jos, din cauza mașinilor. Până anul trecut …”