Brașov. Marius Vintila: „Mai ales în weekend, la Pietre răsună maneaua, iar cocalarul îi fericit. Sâmbăta și duminica a devenit aproape imposibil să te mai apropii, chiar și pe jos, din cauza mașinilor. Până anul trecut …”

Last Updated on martie 19, 2019 Omul de radio Marius Vintila remarcă situația aberantă de la Pietrele lui Solomon, zonă sufocată de mașinile grataragiior. Autobuzele nu mai au unde să întoarcă.

Pe Facebook, Marius Vintila a scris: „Să vă mai spun o brașoavă (cunosc semnificația corectă a cuvîntului dar cred că ar fi fain ca el să fie îmbogățit cu una nouă – adică termenul ar trebui să desemneze și aberațiile pe care autoritățile brașovene le perpetuează).
De ani buni locul numit Pietrele lui Solomon, (capătul Șcheilor Brașovului, de unde pleacă mai multe drumuri de acces pentru excursioniștii de duminică, pentru rideri sau pentru alergăreți spre Poiana Brașov și masivul Postăvaru, loc de cățărat pentru cine vrea) a fost binecuvîntat cu amenajări pentru grătare.

Brașov. Marius Vintila: „Mai ales în weekend, la Pietre răsună maneaua, iar cocalarul îi fericit. Sâmbăta și duminica a devenit aproape imposibil să te mai apropii, chiar și pe jos, din cauza mașinilor. Până anul trecut ...” 1

Atît au știut autoritățile, atît au făcut. Atît s-a putut, cum ar veni. Nu e de mirare. La Brașov zidul din secolul XVI al cetății s-a REPARAT cu ciment, nu s-a restaurat.

Așa că de multe ori, mai ales în weekend, la Pietre răsună maneaua, iar cocalarul îi fericit. Sîmbăta și duminica a devenit aproape imposibil să te mai apropii, chiar și pe jos, din cauza mașinilor.

Pînă anul trecut, în zilele cu trafic masiv, poliția locală era prezentă și limita accesul mașinilor astfel încît autobuzelor să le rămînă loc să întoarcă la capăt de linie.

Numai că de o vreme poliția locală și-a băgat picioarele în ele de Pietre și nu mai supraveghează parcarea. Rezultatul este, și asta e faza cu adevărat nasoală, că locul se aglomerează atît de mult încît autobuzele nu mai au loc să întoarcă și sunt nevoite să o facă cu vreun kilometru mai înainte.

Adică autoturismele au căpătat (pe șestache, dar cu concursul poliției absente), prioritate față de transportul public, ceea ce este aberant. Acum vreo o lună de zile vin din Poiană și urc în autobuz la stația aia de “mai jos”, iar șoferul mă întreabă dacă mai sînt multe mașini parcate la Pietre ca să știe dacă tura următoare poate să se ducă să întoarcă acolo!!

Băi, voi înțelegeți?

În loc ca traficul rutier să se interzică în zonă și mașinile să fie cele lăsate la vreun kilometru pentru ca eventual grataragiul să-și transporte burta pe propriile-i picioare din spate timp de zece minute, se lasă la liber blocarea capătului de linie al transportului public.

M…ie sărakilor care vin cu autobuzul! Probabil singurul scop al bus-urilor pe care îl înțelege primăria e cîte o licitație cu turcii care le vînd”.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Momentul Adevarului. Ce companie va prelua administrarea. Adrian Veștea: „„Legislația națională prevede ca administrația unui patrimoniu să fie făcută prin …”

Next Story

Brașov. Lore: „ Stie cineva de ce miroase a ulei încins in autobuzele noi folosite de RAT Brasov? Am observat acest lucru in special dimineata…”