Last Updated on septembrie 15, 2014
Aleea de sub Tampa se afla pe latura de sud a cetatii pe o coasta a dealului Tampa. In evul mediu, in apropierea zidurilor se afla un sant cu apa care a fost secat in secolul al XIX-lea si in locul sau a fost facuta o promenada.
Lacul Noua poate fi considerat locul perfect de relaxare. Cei mici se pot juca în două parcuri special amenajate, iar cei mari se pot plimba într-un peisaj de vis. Sute de braşoveni vin zilnic să se relaxeze la lac, să stea pe o bancă sau pur şi simplu să facă o baie de soare.
Parcul Titulescu
La sfârşitul secolului al XIX, zona unde este acum Cercul militar era cunoscută ca locul de promenadă al braşovenilor. Acesta era mărginit de Aleea Rudolf, numită astfel după numele prinţului moştenitor al monarhiei austro-ungare, mort în 1889, la Mayerling. După plimbare, braşovenii se răcoreau la grădina de vară a Restaurantului Transilvania, ale cărei mese erau desfăşurate până în mijlocul carosabilului. Localul se afla la parterul clădirii unde azi este Rectoratul Universităţii.
Aleea a devenit după 1918, bulevardul Ferdinand, regele care întregise România. Un alt loc pentru întâlniri era frumoasa fântână cu sirene.
În prima parte a secolului XX, grădinarul şef al Braşovului, Carol Hermann, proiectează linia modernă a spaţiului verde din centrul oraşului, ce va deveni în timp parcul emblematic al oraşului. Speciile rare de arbori mărgineau alei lungi traversate de altele mai scurte, şi din loc în loc erau băncute. Pe latura dinspre bulevard, era Promenada de jos. În 1932, se va numi parcul Carol al II- lea, iar o perioadă poartă numele Cuteanu, după primarul care are o mare contribuţie la modernizarea urbei. Acum, se numeşte Nicolaie Titulescu, după marele diplomat român.