Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/brasovromania/public_html/wp-content/themes/fox/inc/admin/import.php on line 394
George Scripcaru: Brasovenii vor putea ajunge mai usor din Schei spre Drumul Poienii

George Scripcaru: Brasovenii vor putea ajunge mai usor din Schei spre Drumul Poienii

Last Updated on martie 18, 2014

Lucrările la cele două străzi care scurtează cu câţiva kilometri distanţa dintre aceste două zone sunt aproape de final, iar în perioada următoare vor fi deschise traficului.

Ansamblul-urban-Scheii-Brasovului2

În vara anului trecut, edilii au demarat două lucrări de anvergură în vederea amenajării unor artere de circulaţie care să facă o legătură directă între cartierul Şchei şi Drumul de Poiană, astfel încât să se descongestioneze traficul în zona centrală.
Practic, au fost reamenajate strada Nisipului de Sus şi strada Gustav Kollar, astfel încât acestea să poată prelua o parte a traficului rutier de pe Strada Mureşenilor.
Acestea vor asigura accesul direct spre Calea Poienii, pe lângă Spitalul de Pneumoftiziologie, ţinând cont că înainte de reamenajare aceste străzi se opreau în gardul unităţii sanitare. Fiecare dintre cele două noi străzi are o lăţime de 4,5 metri, iar pe traseu au fost amenajate platforme de încrucişare, respectiv porţiuni mai late ale drumului, astfel ca să se poată circula în ambele sensuri şi să se asigure vizibilitate optimă. Lucrările sunt acum aproape de final, şi mai este de turnat doar asfaltul.
„Imediat ce vremea va permite vom trece la asfaltarea celor două străzi. Am finalizat tot ceea ce înseamnă partea de infrastructură, inclusiv bordurarea, şi ne dorim ca străzile să fie deschise traficului cât mai curând, astfel încât să degrevăm o parte din traficul de pe Mureşenilor spre această zonă”, a explicat primarul George Scripcaru. Lucrările au fost finanţate din bugetul de reparaţii şi întreţinere a străzilor din Braşov. (sursa: BZB)
Pentru început, pe noile artere amenajate se va putea circula în ambele sensuri însă, în cazul în care se observă o creştere a traficului, se va introduce sensul unic, una dintre străzi urmând să fie folosită pentru urcare, iar cealaltă pentru coborâre.
Previous Story

Doripesco Brasov si-a lansat „varza calita cu peste” la un targ din Bucuresti. Iti plac produsele Doripesco?

Next Story

Brasov. Unde iti place sa te relaxezi: Aleea de sub Tampa, Lacul Noua sau Parcul Central?