Meteorolog de la ANM: ”Ciclonul Ashley nu a existat, nu există. Nu este cazul. Acesta încă nu s-a născut”

Last Updated on septembrie 30, 2024 Meteorolog de la ANM: ”Ciclonul Ashley nu a existat, nu există. Nu este cazul. Acesta încă nu s-a născut” 1

Derută în lumea meteorologilor după ce ciclonul Ashley s-a dovedit a fi o ploaie de toamnă. Meteorologul de serviciu Meda Andrei spune că ”ciclonul Ashley” nu a existat niciodată.

Ashley nu a existat, nu există! Este vorba de un nume pe care ar putea să-l ia un ciclon dinspre Oceanul Atlantic dacă va îndeplini niște condiții. Adică intensificări ale vântului de peste 100km/h precipitații abundente. Nu este cazul! Acesta încă nu s-a născut, dar la un moment dat, când se va naște, este primul pe listă.

Iar ceea ce se întâmplă la noi în țară, cu mâna pe suflet, ca să zic așa, o spun, nu are nicio legătură cu un astfel de ciclon. Dar, la noi în țară – și nu numai – plouă atunci când există un ciclon și nu plouă atunci când este un anticiclon. Deci mai tot timpul pe continentul european sunt cicloni și anticiclon. Când sunt mai slabi, plouă mai puțin. Când sunt mai intenși plouă mai mult.”, a declarat meteorologul Meda Andrei pentru Pro Tv.

Claudia Nițoi, PRO TV: Și când ar putea să apară ciclonul de care ne temem?
Meda Andrei, ANM: ”Nu există o prognoză încă în acest sens și nu ne afectează, nu are legătură cu noi. Deci în viitorul apropiat nu avem nicio treabă cu un ciclon care ar putea să fie denumit la un moment dat Ashley.”

Aproape 5500 de persoane evacuate
Un prim bilanț al experților de la Inspectoratul pentru situații de urgentă anunţă că, până la miezul nopții, au fost evacuate 5400 de persoane din 28 de localități aflate în 4 județe, scrie tvrinfo.ro.

Totuși, efecte ale vremii s-au înregistrat în 90 de localități din 27 de județe și municipiul București, unde copaci şi stâlpi doborâţi de vânt au avariat câteva maşini şi 2 case.

Previous Story

O familie de români a plătit 84.000 de euro pentru o vacanță de 12 zile. Familia a beneficiat inclusiv de majordomi

Next Story

Surse: Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată în noiembrie