Brașov. Începe „Retro Marktplatz” în Piața Sfatului. Personalități istorice prind viață cu ajutorul AI

Last Updated on septembrie 13, 2024 Brașov. Începe „Retro Marktplatz” în Piața Sfatului. Personalități istorice prind viață cu ajutorul AI 1

Brașovenii și turiștii sunt invitați în acest weekend la „Retro Marktplatz” din Piața Sfatului, Brașov, unde va fi recreeată atmosfera de odinioară prin realitatea virtuală. Personalități istorice precum I.L. Caragiale, Sextil Pușcariu, Elena Mureșianu și Johann Gott sunt readuse la viață cu ajutorul inteligenței artificiale, oferindu-le vizitatorilor ocazia să le „audă” vocile și să descopere istoria Brașovului.

De pe un ledscreen amplasat în piață, vă vor răspunde la întrebări mai multe celebrități din alte timpuri, recreate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Veți putea comunica în acest fel cu Ion Luca Caragiale, Sextil Pușcariu, Johann Gott și Elena Mureșan, care vă vor povesti – printre altele – cum era Piața Mare din centrul Brașovului în secolele trecute.

În fața ecranului, pe caldarâmul vechii piețe, vor fi prezente, la fel ca în vremurile trecute, câteva fanfare care vor delecta auditoriul cu polci, valsuri și marșuri. Programul artistic va fi completat de câțiva soliști care vor interpreta arii de operă, romanțe de altădată și cântece populare”, au precizat organizatorii evenimentului, conform Radio Romania Brasov.

Evenimentul include peste 40 de standuri de meșteșuguri și ateliere interactive. Este organizat de Breasla Meșteșugarilor din Țara Bârsei. În cele peste 40 de pavilioane veți găsi produse ale meșteșugarilor contemporani, de la mici obiecte de porțelan, ceramică pictată și bijuterii la rochii decorate cu lână împâslită, produse alimentare făcute în gospodăriile unor mici fermieri sau antichități, scrie Biz Brasov.

De asemenea, într-unul dintre pavilioane se vor desfășura ateliere de manufactură la care pot participa vizitatorii târgului. Atmosfera va fi completată de proiectarea imaginilor și filmelor cu Brașovul din vremea bunicilor și străbunicilor noștri.

Previous Story

O şoferiţă a lovit o motocicletă, după ce a întors maşina fără să se asigure

Next Story

Imagini cu prima zăpadă din Europa. Ciclonul Boris a ajuns și în România