Miliardarul brașovean Ion Țiriac, întrebat ce pensie are: „Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă”

Last Updated on septembrie 5, 2024 Miliardarul brașovean Ion Țiriac, întrebat ce pensie are: „Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă” 1

Miliardarul brașovean Ion Țiriac a fost întrebat de Ovidiu Ioanițoaia ce pensie are, după marea recalculare.  Casa Națională de Pensii a început să trimită deciziile de recalculare începând cu 16 august 2024. Toți pensionarii ar fi trebuit să primească deciziile până la finalul lunii. Care e situația în care se află miliardarul Ion Țiriac?

Conform unor informații publice, Ion Țiriac are o pensie de 12.000 de lei lunar, datorită unei cariere sportive consistente și a faptul că a avut post în Ministerul de Interne. Conform declarațiilor din platoul GSP, această pensie nu va crește, pentru că omul de afaceri nu a avut un stagiu de cotizare contributiv mai mare de 25 de ani.

Ion Țiriac, întrebat frontal de Ovidiu Ioanițoaia, conform Gazeta Sporturilor: „Ce pensie primiți de la statul român?”
– Domnule Țiriac, ați primit pensia recalculată. Aveți pensie, nu?
– Mi-e rușine să spun, mi-e rușine să spun! Scuzați-mă… asta nu este foarte meritoriu din partea mea. Nu am întrebat niciodată de pensie și nici nu știu ce pensie am. Nici nu știu cât am dreptul la pensie și așa mai departe. Adică nu am cerut niciodată. Nu știu! Nu știu…

– Dar spuneți-mi estimarea asta că averea dumneavoastră ar fi de 2,1 miliarde de euro. E corectă?
– Cred că ne jignește lumea, dom’ne! Oamenii ăștia muncesc în fiecare an. Eu am muncit pentru turneul ăla de tenis de la Madrid 20 de ani.

– Dar…
– Sigur că îl cumperi cu 3 lei și îl vinzi cu 400. Dar ai făcut ceva cu el. Adică nu vinzi același lucru. Avem totuși cea mai mare companie de asigurări din România. Iar sfatul meu pentru oameni este: asigurați-vă cu orice aveți! Dar sunt multe asigurări în România. Nu numai a noastră.

– Aveți o companie de asigurări, da.
– Nici nu-mi spun numele. Însă ăștia au venit și le-au dat câștigătorilor, adică tuturor medaliaților, patru ani de zile asigurare toată. Nu doar de mașini, ci și de viață. Mi-am scos pălăria! Dar nu am făcut asta ca să-mi aduc alți doi clienți. Nu-mi trebuie clienți. Cine vine, vine. Cine nu vine, nu vine.

Nu sunt bogat! Am dat totul fundației, cu plăcere. Iar ce fac eu astăzi e că am avut mai mult noroc în viață decât alții
– Ion Țiriac

Ion Ţiriac, dezvăluiri rare despre singura femeie cu care a fost căsătorit
Ion Țiriac a ajuns la altar cu iubita care era cu 5 ani mai tânără, dar căsnicia lor a fost de scurtă durată şi s-a „destrămat” după numai doi ani. Au apărut atunci zvonuri că fostul mare jucător de tenis a fost înşelat, acesta fiind motivul divorţului.

Totuşi, Ion Ţiriac a vorbit despre relaţia cu Erika (VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS). A precizat că sunt în continuare prieteni şi a dezvăluit cu ce se ocupă acum fosta sa soţie.

„Eu m-am însurat la 20 de ani, am divorţat la 22 de ani, mi-am învăţat lecţia. Erika e prietena mea şi acum, profesoară de sport la 80 de ani, are trei echipe de juniori, le antrenează în fiecare zi gratis. Stă în Germania„, a declarat Ion Ţiriac la gsp.ro.

Erika a absolvit Institutul de Cultură Fizică și a decis să fie profesoară de sport la Wirtemberg Gymnasium din Stuttgart. Despre ea s-a mai aflat că și-a refăcut viața alături de un om de afaceri din Stuttgart, Hartmut Sigwart. Ea joacă în prezent golf și este căpitanul unei echipe feminine. Concurează la diferite turnee la categoria „+65 ani”, scrie Antena Stars.

Ion Ţiriac nu s-a mai recăsătorit. A avut mai multe relații, care au făcut vâlvă. Printre cele mai cunoscute sunt cele cu handbalista Victorița Dumitrescu, cântăreața Ana Maria Ferentz, manechinul Mikette von Issenberg, și cu jurnalista de origine egipteană Sophie Ayad.

Ion Țiriac are trei copii, pe Alexandru Ion, Karim și Ioana Natalia. Primul este din relația cu fostul fotomodel Mikette Von Issenberg. Karim și Ioana Natalia sunt rodul relației cu jurnalista egipteană Sophie Ayad.

Reclamă

Previous Story

Brașov. SUV Lexus, furat în 4 minute din parcarea unui complex rezidențial. Poliția:  „S-a acționat cu dispozitive electronice speciale care acționează cu rol de cheie falsă”

Next Story

De acum, părinţii pot fi amendaţi de şcoală, între 1.000 lei şi 5.000 de lei