Un urs a atacat o mașină pe Transfăgărășan. A mușcat geamul unui pasager

Last Updated on august 30, 2024 Un urs a atacat o mașină pe Transfăgărășan. A mușcat geamul unui pasager 1

“Comuniunea” urs – om pe Transfăgărășan pare că se va sfârși tragic. Prima data pentru om apoi pentru urs, care nu înțelege că nu are voie să mănânce ce îi dau turiștii cu generozitate pentru o poză sau un videoclip.

Un urs a atacat o mașină și a mușcat geamul acesteia pe Transfăgărășan. Imaginile filmate de șoferul mașinii, jurnalist Digi FM, arată momentul în care animalul se năpustește asupra autovehiculului.

„Imaginile sunt un avertisment pentru toți cei care au intenția de a interacționa cu urșii și de a-i hrăni. Am făcut o tură pe Transfăgărășan.

În cele două ore pe care le-am petrecut acolo am văzut vreo 15 urși. Din păcate am văzut și foarte mulți turiști care interacționează în mod voluntar cu urși, și nu sunt doar români, și cetățenii străini fac asta.

Probabil sunt în căuare de senzații tari: vin în România ca și cum ar face un safari”, a spus jurnalistul Nono Semen la Digi 24.

Incidentul s-a petrecut pe sensul de coborâre spre Curtea de Argeș pe finalul călătoriei. „Coboram așa liniștit cu viteză mică și deschisesem geamul din dreapta, unde nu era nimeni, pe la jumătate. Era deschis ca să intre aer proaspăt, aer de munte. La un moment dat, după o curbă, mașini oprite.

O coloană de câteva mașini oprite și doi urși. Am oprit că nu aveam unde să plec mai departe, am zis hai să îi pozez și pe cei doi ursuleți care au mai apărut pentru că, toată aventura asta pe Transfăgărășan am făcut-o cu viteză mică, cu geamurile închise, deci în condiții de siguranță și precauție maxime.

Dar de data asta, când am pus mâna pe telefon, într-o secundă, încercând să închid și geamul, tot din motive de siguranță, se observă cum ursul face un salt și ajunge la mașină și prinde geamul cu dinții”, a explicat bărbatul. Din fericire, nu s-a spart geamul portierei.

Misterul indicatorului cu urşi apărut în Prahova. Persoana care l-a montat ar putea fi amendată

A apărut un nou indicator: “Atenţie la urşi!”. A fost instalat pe Drumul Naţional 1, într-o zonă turistică din Prahova, unde oamenii au văzut, de multe ori, sălbăticiuni care ies din pădure. Pare să fie o iniţiativă privată – autorităţile spun că nu s-au ocupat de aşa ceva, scrie Observator

Triunghiul cu un chenar roşu, în mijlocul căruia este desenat un urs, a apărut pe stâlp la graniţa dintre judeţe Prahova şi Braşov.

“Nu ştiu să fi existat o aşa solicitare. Pune în evidenţă faptul că este o zonă în care aceste evenimente pot apărea, iar conducătorul auto să fie avertizat şi să ştie să fie mai atent”, spune Emanuel Grigorcea, purtător de cuvânt Primăria Azuga.

“Nu ştiu cine l-a pus, noi nu l-am pus. Am făcut cercetări, am întrebat şi primăria de pe raza căreia trece acest drum naţional, am întrebat şi la Ministerul Mediului, nici ei nu ştiu cine l-a pus. Deci, putem trage concluzia că un cetăţean, care a constatat că există acolo urşi, s-a dus şi a imprimat un astfel de semn”, spune Alin Şerbănescu, CNAIR.

Previous Story

Video Brașov. Copil pe pervazul unei ferestre, dezorientat şi speriat. Micuţul era în casă cu două femei

Next Story

Un copil de 4 ani a murit după ce a căzut de la etajul 7. Rămăsese nesupravegheat și s-a urcat pe pervaz