Brașov. O ursoaică împreună cu un pui au fost văzuți în apropierea unei case

Last Updated on iulie 30, 2024 Brașov. O ursoaică împreună cu un pui au fost văzuți în apropierea unei case 1

Animalele au fost filmate din curtea unei locuințe din zona Dârste, potrivit newsbv.ro, preluat de ziare.com. Din imagini se poate observa cum mama urs încearcă să prindă ceva prin cardul locuinței și cum puiul o așteaptă pe un deal.

Câinii au început să latre, însă urșii nu mai sunt speriați de prezența lor sau chiar de prezența oamenilor.

Urşii au provocat pagube de zeci de mii de euro, doar în Braşov. Păgubiţii aşteaptă banii de la stat: “Se dau, dar nu chiar repede”
Animalele sălbatice nu le dau pace oamenilor din zonele de munte. Atacurile urşilor nu sunt doar periculoase, ci şi foarte costisitoare. Numai în judeţul Braşov, au fost înregistrate 47 de dosare de pagube produse de animale, iar valoarea distrugerilor nu este deloc mică: peste 40.000 de euro.

Nu erau atâţia urşi… unu, doi pe vară vedeai. Dar acum în toate zilele, sunt prea mulţi!”, a declarat Sabin Costea, păgubit. Domnul Sabin are o fermă de vaci, lângă Teliu, în județul Brașov şi trăieşte în spaimă în fiecare zi, din cauza urşilor. “Banii se dau, dar nu chiar repede. Cam la 5-6 luni”, a declarat Sabin Costea, citat de Observator.

Pentru a primi de la stat despăgubiri, oamenii trebuie să anunțe atacul în maximum 24 de ore
Şi alţi localnici trec prin aceeaşi situaţie. Numai în judeţul Braşov, de la începutul anului, urşii au făcut pagube în valoare de 200.000 de lei. 47 de cazuri au fost semalate autorităţilor. În ultimele 3 zile, doar în Judeţul Braşov au fost înregistrate nu mai puţin de 6 dosare de pagube produse de animalele sălbatice. Vorbim, în principal, despre vaci şi oi ucise în gospodăriile oamenilor şi în fermele agricole.

Pentru a primi de la stat despăgubiri, oamenii trebuie să anunțe atacul în maximum 24 de ore. “În principiu, aceste pagube fac referire la culturi agricole, animale domestice şi vehicule rutiere. Cea mai mare pagubă a fost de 23.000 de lei, înregistrată la Comana, la o pagubă de bovine, provocată de lup”, a declarat Elena Bucur, purtător de cuvânt APM Brașov.

Previous Story

Invazie de viespi agresive în Poiana Brașov. „Nu aveai loc de ele, erau în farfurii, în pahare, oriunde găseau o pată de umezeală se așezau”

Next Story

A început lărgirea drumului dintre Braşov şi Cristian