Reacția profesorilor după discursul elevei Iulia, șefa de promoție care a spus că școala a învățat-o să mintă

Last Updated on iunie 10, 2024 Reacția profesorilor după discursul elevei Iulia, șefa de promoție care a spus că școala a învățat-o să mintă 1

Mulți profesori sunt nemulțumiți de discursul tinerei Iulia Cociuba, șefa de promoție a Colegiului „Mihai Viteazul” din Ineu care a spus, printre altele, că „în loc să fie un loc al învățării și dezvoltării, școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire pentru mulți” și că „școala m-a învățat să mă conformez, să mint, să-mi șterg cu buretele personalitatea și să mă ascund în spatele unor standarde absurde”.

Profesorii o critică dur pe adolescentă, reproșându-i că a rostit un astfel de discurs într-un moment nepotrivit, „umbrind festivitatea de absolvire”. Alți profesori sunt și mai categorici și îi desființează cu totul opinia, acuzând-o pe absolventă de ipocrizie și reproșându-i că „a ieșit la atac atunci când s-a văzut cu sacii în căruță”. Sunt în schimb profesori care recunosc că sistemul de învățământ românesc are probleme reale iar o parte din vină o poartă și profesorii, scrie adevarul.ro.

„Elevii au devenit oportuniști, vânători de note, nu-i mai interesează valorile, domnișoara șefă de promoție. Știm să ieșim la atac numai după ce ne vedem cu sacii în căruță”, este unul dintre comentarii.

„Autosuficientă, plină de aroganță, de pe altă planetă, incapabilă de recunoștință, veșnic nemulțumită. Că este mincinoasă și superficială a recunoscut singură. A beneficiat de învățământ gratuit, pe baza cunoștințelor acumulate va merge la o facultate și va avea o viață decentă. E deranjată că nu a avut covor roșu”, este de părere un alt membru al grupului privat cu peste 85.000 membri.

Într-un alt comentariu, un membru al grupului atrage atenția că nu atât conținutul mesajului a fost nepotrivit, cât momentul ales. Mai mult, profesorul spune că „a fost învățată” să acționeze. „Nu este vorba că fata aceasta are sau nu dreptate, nu este vorba că sistemul poate fi îmbunătățit, este vorba de momentul în care acest adolescent a fost învățat să acționeze. Trebuia să fie un moment festiv al unui sistem în care ea a excelat și care a fost transformat într-unul acuzator. Și acum să vedem câți elevi o vor urma (așa cum speră unii)”, este mesajul.

Îi doresc domnișoarei cu discursul în cauză să ajungă profesor și să aibă elevi care-i vor „mulțumi” așa cum a făcut-o ea. Atunci să o văd! Până atunci, doamnelor și domnilor profesori, hai să ne vedem de treabă!”, comentează un profesor.

Este discursul unei eleve „model” care nu are valori, valori familiale. Mass-media promovează și dă valoare unor asemenea acte precum «discursul unei eleve»???!!! Un discurs pompos, cuvinte goale, fără perceperea conținutului. «Am petrecut ani de zile învățând pentru note și validare academică»???”. Bine că nu a adăugat bullying din partea profesorilor. Poate dacă ar face un exercițiu de gândire onest, «eleva exemplară», ar realiza că a făcut o gravă eroare prin acel discurs. Într-o zi frumoasă și memorabilă a reușit să lase un gust amar deopotrivă profesorilor și colegilor ei. Poate homeschooling era o varianta mai bună pentru «eleva exemplară». Ereditatea +mediul (școala……) + familia sunt trei factori decisivi în formarea personalității. Concluzionez retoric, «săraca fată bogată», scrie un alt profesor.

„Liceul ar trebui desființat, a dat naștere la elevi frustrați și bolnavi psihic!”, „Unde trebuia să vedem o șefă de promoție, vedem un lider de negocieri”, „Școala este rezultatul mofturilor elevilor și ale părinților acestor elevi! Profesorii sunt marionete!” sunt alte și alte mesaje.

„Mi-ar plăcea să îi spun domnișoarei faptul că a minți, a fi superficial și ipocrit sunt alegeri personale. Și care țin de educația de acasă. Mi-ar mai plăcea să o văd peste câțiva ani la un loc de muncă. Acum câțiva ani celebrul Shelly avea un discurs asemănător. Evident, după terminarea cursurilor”, mai scriu profesorii.

Ce m-a învățat școala?”, întreabă absolventa. „Să mă conformez, să mint, să-mi șterg cu buretele personalitatea și să mă ascund în spatele unor standarde absurde”, spune eleva, conform Stirile Pro TV.

„Am avut parte de un sistem care ne-a învățat mai degrabă cum e să fim superficiali și ipocriți, decât să ne dezvoltăm etic și moral”, continuă tânăra, care transmite audienței că ește conștientă „că acest discurs deranjează”, dar speră că prin el face „un pas spre conștientizarea unor probleme care au fost băgate sub preș atâta timp”.

În final, ea subliniază că nu va mulțumi sistemului, ci doar unor profesori care au făcut totul pentru elevi.

„În încheiere, vreau să transmit un mesaj clar: școala ar trebui să fie un sprijin, nu un obstacol. Nu voi mulțumi sistemului care m-a dezamăgit, însă vreau să-i celebrez pe acei dascăli care au dat o bucățică din ei de fiecare dată când s-au așezat la catedră și care au fost mereu acolo pentru noi”, conchide Iulia.

Previous Story

Brașov. Se deschid toboganele exterioare și lazy river la Paradisul Acvatic

Next Story

Urs la plimbare în centrul stațiunii Poiana Brașov