Brașov. Încep Maialul și Festivalul Zup-ului la Râșnov. Concerte, cu cap de afiş trupa Taxi

Last Updated on mai 24, 2024 Brașov. Încep Maialul și Festivalul Zup-ului la Râșnov. Concerte, cu cap de afiş trupa Taxi 1

Maialul Râşnovean şi Festivalul Zup-ului vor avea loc weekendul acesta (24 – 26 mai) la Râşnov, în Promenada Sissi. Cele două evenimente se organizează în acest an împreună, deoarece în iunie, când trebuia să aibă loc Festivalul ZUP-ului, la Râşnov se desfăşoară un alt eveniment de anvergură, Big Little Festival.

Sâmbătă, 25 mai, programul va începe de la ora 11.00, cu muzică de promenadă, iar de la 16.45 încep concertele, cu cap de afiş trupa Taxi.
Duminică, programul va începe de la ora 10.00, cu concursul de gătit, din cadrul Festivalului ZUP-ului. Slănina este principalul ingredient al zupului râşnovean tradiţional, însă reţeta originală a fost de-a lungul timpului îmbunătăţită şi modernizată. Înainte de a fi servit zupul, se recomandă o tărie, scrie bzb.ro.

Reţeta a fost transmisă din tată în fiu, de peste 200 de ani, iar la acest festival, ţinut an de an, pe lângă activitatea de gătit în sine, participanţii se mai amuză cu diverse lucruri amuzante care ţin de „echipamentul” folosit. „Zupul face parte din tradiţia gastronomică a zonei noastre, fiind o mâncare gătită de saşi atunci când mergeau la muncile câmpului, din ce aveau în traistă, multe legume, dar şi slănină. Acest festival culinar are tot mai mult succes, de la ediţie la ediţie, şi este una dintre mândriile râşnovenilor”, ne-a declarat primarul Liviu Butnariu.

Programul zilei va continua cu o reprezentaţie a majoretelor campioane din Râşnov, urmată de o serie de concerte cu artişti locali, fanfara Ţara Bârsei, concerte Angela Rusu, Cătălin Lăcătuş. Seara se va încheia cu muzică de promenadă.

Festivalul Cepei Roşii, la finalul verii, la Mândra
Localnicii şi turiştii se vor putea bucura, în luna august, de o nouă ediţie a Festivalului Cepei Roşii, ce va fi organizat în localitatea Mândra, anunţă Salut Făgăraş.
Edilii comunei au depus un proiect la Consiliul Judeţean pentru a finanţa acest eveniment, iar zilele trecute administraţia judeţeană a dat undă verge organizării celei de-a treia ediţie a Festivalului Ceapa Roşie.

Brașov. Încep Maialul și Festivalul Zup-ului la Râșnov. Concerte, cu cap de afiş trupa Taxi 2

Şi de această dată distracţia va fi garantată, iar organizatorii vor pregăti pentru oaspeţi muzică şi produse locale. Inclusiv o paradă a portului popular, ce va fi pregătită de Muzeul de Pânze şi Poveşti.
Evenimentul cultural va avea loc în 24 şi 25 august, iar pe primul loc va fi, bineînţeles, ceapa roşie, vedeta lunii august, mai notează Salut Făgăraş.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Tarom începe cursele spre Antalya. Mai zboară BH Air, Bees Airlines, Corendon, Sky Express și JetSmart spre alte destinații de vacanță

Next Story

Brașov. A început Festivalul Mediteranean, în zona lacului Noua. Târg volant, schimb de cărți, ateliere pentru copii, tombole, portrete, muzică folk, în Răcădău