Brașov. Au fost readuse lebedele pe lacul Cetății Făgăraș. O pereche albă și una neagră

Last Updated on mai 24, 2024 Brașov. Au fost readuse lebedele pe lacul Cetății Făgăraș. O pereche albă și una neagră 1

Lacul Cetății Făgăraș a fost repopulat, începând de joi, 23 mai, cu două cupluri inedite. Este vorba despre patru lebede, două albe, două negre, care deja au atras atenția nu doar a făgărășenilor, ci și a turiștilor care s-au aflat astăzi în municipiu.

,,Întrucât lucrările de restaurare ale Cetății Făgăraș au fost finalizate, am reușit aducerea, pe lacul Cetății, a patru lebede care vor înfrumuseța zona noastră. Ne bucurăm că au reapărut aceste gingașe făpturi și sperăm ca turiștii și făgărășenii să se bucure de priveliște” a declarat dr. Elena Băjenaru, dierctorul Muzeului Țării Făgărașului ,,Valer Literat”, conform Salut Fagaras.

 

Pe lângă cele 4 lebede, pe lacul Cetății și-a făcut apariția și o pereche de rățuște.
Trebuie să știm că prezența lebedelor, readuse în peisajul făgărășean începând cu anul 2013, au o istorie mai lungă. În secolul al XVII-lea, pe lac erau 9 lebede, de a căror îngrijire se ocupau principesele Transilvaniei, Suzana Lorant y și Anna Bornemisza, care erau și stăpânele Cetății Făgăraș.

Brașov. Au fost readuse lebedele pe lacul Cetății Făgăraș. O pereche albă și una neagră 2

Previous Story

Brașov. A început Festivalul Mediteranean, în zona lacului Noua. Târg volant, schimb de cărți, ateliere pentru copii, tombole, portrete, muzică folk, în Răcădău

Next Story

O brașoveancă a obținut daune de la Primărie, în valoare de peste 40.000 de lei, după ce s-a accidentat într-o groapă de pe strada De Mijloc