Zilele Sfântu Gheorghe, Zilele Kőrösi Csoma Sándor, concert de pian, târguri de flori și ale producătorilor locali

Last Updated on aprilie 7, 2024 Zilele Sfântu Gheorghe, Zilele Kőrösi Csoma Sándor, concert de pian, târguri de flori și ale producătorilor locali 1

Zilele Sfântu Gheorghe, Zilele Kőrösi Csoma Sándor la Covasna și Chiuruș, două târguri ale producătorilor și meșteșugarilor locali, un târg al produselor tradiționale și locale, un târg de flori la Târgu Secuiesc, Jazz at the Castle cu Sorina Rotaru Trio la Castelul Mikes din Zăbala, dar și „Imn la înălțime” – un concert susținut de pianistul Thurzó Zoltán, deținător al unui record Guinness, se numără printre evenimentele programate să aibă loc în luna aprilie în județul Covasna, scrie weradio.ro.

Sâmbătă, 6 aprilie, între orele 18:00-19:30, la Castelul Mikes din Zăbala va avea loc concertul „Jazz at the Castle”, susținut de Sorina Rotaru Trio.
Sorina Rotaru, acompaniată de pianistul Alexandru Olteanu și basistul Adrian Flautist, aduce la Zabola Estate atmosfera glamour, fermecătoare din perioada Old Hollywood-ului strălucitor, printr-o selecție de teme de Jazz, cuprinse în The Great American Song Book, și de ritmuri efervescente Bossa Nova, reorchestrate prin reunirea viziunilor vintage și contemporană.

Ansamblul adună împreună muzicieni care împart codul nescris al limbajului de jazz, rezultând o muzică ancorată în tradiție și deschisă spre inovație, spre explorare. Proiectul abordează diferitele curente ale jazz-ului, cu o subiectivitate cultivată, în care delimitările dintre stiluri, și curajul de a personaliza, sunt în armonie (…) Proiectul Human Song, dezvoltat de Sorina este un concept unic, care transformă poveștile de viață ale oamenilor în piese muzicale. Compozițiile muzicale inedite sunt oferite sub formă de înregistrări audio, iar partitura muzicală este frumos încadrată ca o operă de artă”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Potrivit organizatorilor, accesul copiilor cu vârste sub 14 ani, însoțiți, este gratuit în limita locurilor disponibile, rezervările pentru aceștia putând fi făcute prin sms la numărul de telefon: 0769 066 820. Bilete pentru concert sunt disponibile pe platforma www.blt.ro și la Recepția Zabola Estate.

Tot în weekendul 6-7 aprilie, între orele 09:00 – 18:00, în Piața centrală din Sfântu Gheorghe are loc o nouă ediție a Târgului producătorilor și meșteșugarilor locali.
În perioada 8 – 13 aprilie, între orele 11:00 – 21:00, sunt programate să aibă loc Zilele Kőrösi Csoma Sándor Covasna-Chiuruș. Programul cuprinde, printre altele, inaugurarea oficială a clădirii Centrului Memorial și Colegiului Popular Csoma, în prezența ministrului ungar al Culturii și Inovării, János Csák;

o vizită ghidată pentru elevi, deschiderea și premierea expoziției de desen Csoma 240; un concert de muzică ambientală neofolk, un spectacol de muzică și dans susținut de teatrul studențesc Adyák din Debrecen, precum și o sesiune științifică pe tema Kőrösi Csoma Sándor – Maghiarii și Europa, deschiderea expoziției de artă „Tensiuni” și decernarea premiilor Judit Szentimrei și Kőrösi Csoma Sándor. Programul complet este disponibil AICI.

Sâmbătă, 13 aprilie, între orele 09:00-16:00, în Piața Gábor Áron din Târgu Secuiesc are loc o nouă ediție a Târgului de produse tradiționale, iar în zilele de 25 și 26 aprilie, în aceeași locație, autoritățile locale vor organiza și un Târg de flori.

Pe 19 aprilie, între orele 18:00 – 19:30, Biblioteca Județeană „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe găzduiește concertul „Imn la înălțime” al pianistului Thurzó Zoltán, deținător al unui record Guinness, iar în data de 21 aprilie, între orele 09:00 – 15:00, la Covasna (str. 1 Decembrie 1918), Casa Orășenească de Cultură organizează, Târgul produselor tradiționale și locale.

Seria evenimentelor lunii aprilie se încheie cu programul celei de a 31-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe, în perioada 23 – 28 aprilie. Cel mai mare eveniment al oraşului promite să aducă publicului o serie de spectacole de neuitat, producții de teatru, muzică și arte vizuale, iar în weekendul festivalului, pe scena principală vor urca, printre alții, Connect-R, Lidia Buble, Csík Zenekar şi Bagossy Brothers Company. Vor fi organizate un târg al meşteşugarilor, o curte a vinurilor, un festival de muzică stradală, un oraș al copiilor, iar tinerii vor putea să pună din nou stăpânire pe curtea fostei fabrici de ţigarete, în timp ce scena comunitară va prezenta talentele locale.

Zilele Sfântu Gheorghe: One man aproape show cu Pavel Bartoș
Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor, poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă. Întrepătrunse puternic cu emoția, dau naștere unui spectacol în care oricare dintre spectatori se poate regăsi, scrie Transilvania 365.ro.

Este un spectacol despre decizii bune sau nebune, despre greșeli sau negreșeli, despre iubire în toate formele ei, despre viață pur și simplu, mesajul fiind unul foarte clar: viața trebuie și merită trăită din plin.

Pavel Bartoș s-a născut în Miercurea-Ciuc, Harghita. A urmat și absolvit cursurile Colegiulul Național „Octavian Goga” din orașul natal. A studiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Facultatea de Teatru, în clasa profesorului universitar Marius Bodochi. În 1998, a obținut Marele Premiu la Gala Tânărului Actor de la Costinești. A concurat în al șaselea sezon al emisunii Dansez pentru tine alături de Luciana Muntean, clasându-se pe locul al treilea. Este coprezentator al emisiunilor Românii au talent și Voce României și actor al Teatrului Odeon.

Data: miercuri, 24 aprilie 2024, ora 19:00
Locația: Teatrul „ Tamási Áron”, sala mare
Preț bilete: 60 și 30 lei.
Durata spectacolului: 65 de minute.

Biletele pot fi achiziționate de pe eventim.ro sau personal de la Casa Municipală de Bilete (Piața Libertății nr. 1). Casa de bilete este deschisă între orele 8:00 și 16:00 în zilele de luni, marți și miercuri, până la 17:00 joi și până la 15:00 vineri. Studenții, pensionarii și cei care au card de familie numeroasă pot cumpăra bilete cu reducere de la casa de bilete.

Previous Story

Cioacă a vândut biroul Elodiei cu 115.000 de euro. Mama Elodiei: „Unii zic că ar sta la Brașov. Nu știu ce bani i-a dat și fiului său”

Next Story

În Brașov se construiește cea mai mare fabrică de pulberi din Europa, care va produce masiv pentru NATO