În Brașov se construiește cea mai mare fabrică de pulberi din Europa, care va produce masiv pentru NATO

Last Updated on aprilie 7, 2024 În Brașov se construiește cea mai mare fabrică de pulberi din Europa, care va produce masiv pentru NATO 1

În cadrul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu i-a anunțat pe miniștrii că prinde contur planul de a construi cea mai mare fabrică de pulberi pentru armament din Europa.
Conform informațiilor din Guvern, fabrica va fi construită în județul Brașov, pe un teren al ANAF, care va trece în proprietatea statului.

România va construi clădirea, iar Uniunea Europeană va finanța dotarea fabricii de pulberi, care va fi cea mai mare din Europa.
În ultimele declarații publice, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre această fabrică și a explicat că întreaga investiție va fi de peste 400 de milioane de euro. ,,Va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. O investiţie de aproape 400 de milioane de euro şi Comisia Europeană vine şi ea la această investiţie cu 47 de milioane de euro. Există mai multe contracte în acest moment în derulare”.

Premierul a adăugat că România face muniţie pe standardele NATO, dar este insuficientă.
,,Avem pe teritoriul României mii de soldati ca tară gazdă, avem coordonare franceză, avem soldati din toate statele europene. Este exclus ca România să fie atacată armat de Federatia Rusă”, a mai spus Marcel Ciolacu, conform Salut Fagaras.
Reamintim că, săptămânile trecute, primarul orașului Victoria, Camelia Bertea, s-a aflat la București, la Ministerul Economiei, să susţină în faţa ministrului Radu Oprea alegerea oraşului pentru amplasarea viitoarei fabrici.

,,Pentru comunitatea noastră, o astfel de investiţie majoră înseamnă locuri de muncă şi venituri la bugetul local. Fabrica de pulberi va fi realizată de un producător german de armament, cu fonduri provenite din trei surse: de la bugetul de stat, de la Comisia Europeană şi din partea investitorului. Ce ştim până acum este că 47 de milioane de euro se vor aloca acestei investiţii doar de la Comisia Europeană, în urma căreia se va produce cea mai performantă pulbere din lume. Iată, aşadar, că vizitele ministrului Radu Oprea la Victoria din ultima perioadă de timp (ultima fiind în decembrie 2023), precum şi faptul că oraşul nostru are o tradiţie în industria de apărare ar putea fi încununate cu alegerea zonei noastre pentru ridicarea fabricii”, declara, la finalul lunii martie, Camelia Bertea.

Exercițiu militar la Cincu, Brașov. S-a tras cu muniție de război!
Sute de soldați români și aliați trag cu muniție reală, la Cincu. Circa 300 de militari români participă la exerciții, alături de trupe aliate.
“Infanteriștii Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova participă la tragerile cu muniție reală în poligonul de la Cincu. Românii exersează alături de militari din Macedonia de Nord, Franța și Portugalia.

Soldații Brigăzii din Craiova sunt prezenți aproape non-stop în poligon, în timpul exercițiului”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

Franța, care conduce grupul de luptă multinațional desfășurat permanent la Cincu, și-a anunțat intenția de a crește temporar efectivele acestei formațiuni la 4.000 de militari în primăvara anului viitor.
Odată cu această suplimentare temporară a forțelor de la Cincu, în România se vor afla și câteva sute vehicule blindate, trimise de guvernul de la Paris.

Previous Story

Zilele Sfântu Gheorghe, Zilele Kőrösi Csoma Sándor, concert de pian, târguri de flori și ale producătorilor locali

Next Story

(Video) Brașovul construiește. Noi imagini cu viitoarea Sală Polivalentă. „După încheierea unei zile de muncă, așa arată construcția celei mai mari Săli Polivalente din România”